Εξι μήνες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προκειμένου να τακτοποιήσουν τις πολύ μεγάλες αυθαιρεσίες. Για την ακρίβεια, όσοι ιδιοκτήτες έχουν εντελώς αυθαίρετα κτίρια (δηλαδή δεν διαθέτουν καμία οικοδομική άδεια) ή με υπέρβαση – τουλάχιστον – κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ’ ύψος πάνω από 20% (πρόκειται για τα κτίσματα που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5) έχουν στη διάθεσή τους 181 μέρες προκειμένου να επωφεληθούν από τις προβλέψεις του νόμου.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου 2020 ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αλλάζει. Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, οι μεγάλες παραβάσεις δεν θα τακτοποιούνται, και η τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου θα θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει ολοκληρώσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου.
«Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν αυθαίρετα με πολύ μεγάλες παραβάσεις θα πρέπει να επωφεληθούν το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου και να πάνε να τα τακτοποιήσουν. Αν δεν το κάνουν παίρνουν μεγάλο ρίσκο…», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών Μιχάλης Καλογιαννάκης.
- Ποιο ρίσκο παίρνουν οι ιδιοκτήτες που δεν τακτοποιήσουν αυθαίρετα μέχρι το τέλος Ιουνίου
- Τι αλλάζει στις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων με το νέο νόμο
- Τι είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ της Πέμπτης που κυκλοφορεί