Σίγουρα όταν συμβαίνει ένας τσακωμός δεν είναι κάτι το ευχάριστο. Πόσο μάλλον δε όταν συμβαίνει ενώ έχετε πάει μαζί ταξίδι εσύ και ο άνθρωπός σου. Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείς την όλη κατάσταση χωρίς να σε πιάσει «παράνοια».
Ένταση
Είναι σχετικά συχνό φαινόμενο να συμβαίνουν τσακωμοί στις πιο ήρεμες περιόδους μίας σχέσης. Όταν ειδικά μιλάμε για διακοπές, ρεπό, άδειες, γιορτές και ταξίδια τότε εκεί παρατηρείς ότι η ένταση ξεπερνάει τα συνηθισμένα επίπεδα.
Όταν συμβαίνει αυτό θα πρέπει και οι δύο να το αναγνωρίζετε και να κάνετε κάτι για να βελτιώσετε την όλη κατάσταση άμεσα.
Αιτίες
Κατά βάση αυτές οι συγκρούσεις και οι εντάσεις συμβαίνουν επειδή στην ουσία υπάρχει μία εσωτερική πίεση σε ψυχολογικό επίπεδο. Ότι επειδή πρέπει να περάσετε καλά πιέζεστε και οι δύο με αποτέλεσμα όλη αυτή η ένταση να διοχετεύεται έτσι.
Μπορεί επίσης κάποιος από εσάς τους δύο να έχει υψηλές απαιτήσεις με αποτέλεσμα να μην τις επικοινωνεί και τις βγάζει μέσω έντασης και αμυντικοεπιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στον άλλον.
Συζήτηση
Το μόνο που θα βοηθήσει έστω και λίγο, είναι να κάνετε συζήτηση. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι δε χρειάζεται να σκέφτεστε πως όλα πάνε άσχημα αν δεν έχετε μπει καν στη διαδικασία να μιλήσετε. Καλό είναι να θυμίζει ο ένας στον άλλον ότι φύγατε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας για να χαλαρώσετε κάπου μαζί.
Μέσα από τη συζήτηση διατηρείτε ένα από τα σημαντικότερα συστατικά που έχει μία σχέση. Αυτό της επικοινωνίας. Αν χαθεί αυτό, οι εντάσεις αυξάνονται και εντείνονται δυστυχώς.
Αξιακό σύστημα
Οφείλετε να θυμίζετε ο ένας στον άλλον ότι πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα διαφωνείτε. Το σίγουρο είναι όμως πως πρέπει να κάνετε και εσείς ξεκάθαρο στον άλλον ότι οφείλει και εκείνος να σας ακούει. Διαφορετικά μία σχέση με κάποιον που δε δίνει βάση σε αυτά που εσύ λες, δεν είναι σχέση αλλά είναι καταπίεση ή παραμέληση.