Μια συνταγή για εύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο μπουρέκι σε έναν ταιριαστό συνδυασμό γλυκιάς κολοκύθας και μήλου, με τραγανό φύλλο, που λιώνει στο στόμα, αλλά και άχνη ζάχαρη, κανέλλα, σταφίδες και καρύδια.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

150 γραμμάρια βούτυρο

1 κιλό γλυκιά κολοκύθα τριμμένη

2 μήλα Ζαγοράς τριμμένα

2 καρότα τριμμένα

1/4 φλιτζανιού κονιάκ

1 φλ. ξανθές σταφίδες

1/2 φλ. μαύρη σταφίδα

1/2 γλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1/2 φλ. ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό

άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το μπουρέκι με γλυκιά κολοκύθα και μήλο, λιώνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το μήλο να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να στεγνώσει το μείγμα και σβήνουμε με το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ανοίγουμε το φύλλο. Βουτυρώνουμε ταψί 30 ή 32 εκ. ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη (την υπόλοιπη) και κανέλα. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε στα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας κανελοζάχαρη. Τα φύλλα που περισσεύουν τα γυρίζουμε προς τα κάτω, όπως στο γαλακτομπούρεκο, ή τα κόβουμε. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10′, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να μην διαλύεται η επιφάνεια, όταν χαράζουμε σε κομμάτια. Χαράζουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζου με άχνη και κανέλα.