Νόστιμα, αφράτα και τραγανά Cookies με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας, που λιώνουν στο στόμα, και θα γλυκάνουν άπαντες.
Yλικά
185 γραμμάρια αλεύρι
125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αβγό
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. σόδα
180 γρ. ζάχαρη μαύρη
5 γρ. αλάτι
5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αβγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού ρίξουμε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη από την προηγούμενη ημέρα ώστε να ξεκουραστεί μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.