Από τα πιο λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά της ελληνικής ζαχαροπλαστικής το ραβανί, τρώγεται σκέτο ή και με παγωτό.

Υλικά

5 αβγά

2 ποτήρια ζάχαρη

1 γιαούρτι πρόβειο (240 γραμμάρια)

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια baking powder

λίγο ελαιόλαδο (περίπου 3 κουταλιές)

Για το σιρόπι 

6 ποτήρια νερό

5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και αφήνοντας να πάρουν βράση για 3-4 λεπτά. Για να φτιάξουμε το ραβανί μας χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το baking powder, προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινένιο βαθύ ταψί (περίπου 40 επί 30 εκατοστών). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 45’ λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα το γλυκό μας και να φουσκώσει. Σιροπιάζουμε το ραβανί μόλις βγει από το φούρνο και ενώ είναι καυτό, με το σιρόπι μας που έχει πλέον κρυώσει κι αφήνουμε στην άκρη να το πιει σωστά πριν σερβίρουμε.