Προσωπικοί ήταν οι λόγοι της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για την ποδοσφαιρική τροπολογία «πλυντήριο».
Σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ «ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».
Αποδεκτές οι εξηγήσεις
Από τη ΝΔ δεν δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για το ποιοι ήταν οι προσωπικοί λόγοι της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία κατά την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει κομματική πειθαρχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες και από το Μαξίμου οι εξηγήσεις του κ. Σαμαρά θεωρούνται επαρκείς και αποδεκτές και ως εκ τούτου αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να παρθούν περαιτέρω μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση η απουσία του κ. Σαμαρά και οι εξηγήσεις που έδωσε επιβεβαιώνουν την αρχική ερμηνεία για την απουσία του καθώς είναι προφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει μήνυμα προς τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος είχε θέσει κομματική πειθαρχία.
Μηνύματα σε Μητσοτάκη
Άλλωστε οι «προσωπικοί λόγοι» που επικαλείται σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Σαμαράς χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι θα μπορούσαν να εξέλειπαν αν ο κ. Σαμαράς έστελνε επιστολής πρόθεσης ψήφου με την οποία απλώς θα γνωστοποιούσε ότι συντάσσεται με την κομματική γραμμή και πειθαρχία που είχε επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε απουσιάσει και από την ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, αν και είχε στείλει επιστολική ψήφο με την οποία ανέφερε ότι συντασσόταν με την επιλογή της ΝΔ για το πρόσωπο του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο της πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Φέρεται δε, να διεκδικούσε ο ίδιος το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας.
Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει διστάσει να διαφοροποιηθεί και σε άλλα καίρια θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας όπως είναι τα εθνικά ζητήματα και συγκεκριμένα είναι αρνητικός με το ενδεχόμενο της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα ελληνοτουρκικά.