Μπαράζ εξηλεκτρισμένων μοντέλων ετοιμάζει το γκρουπ της Renault. τον επόμενο μήνα, σε ευρωπαϊκό έδαφος.  Συγκεκριμένα, η γαλλική φίρμα θα έχει στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη μια σειρά μοντέλων, που «καθρεπτίζουν» το πλήρως ηλεκτρικό – υβριδικό της μέλλον.

Συνολικά, η Renault θα παρουσιάσει ένα 100% «εξηλεκτρισμένο» περίπτερο, με μία πλήρη γκάμα οκτώ οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρικού Twingo Z.E., που θα κάνει, στη Γενεύη, την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Η πρώτη γεύση έρχεται από το ηλεκτρικό πρωτότυπο MORPHOZ που αντικατοπτρίζει το όραμά της για την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα, το συγκεκριμένο μοντέλο προσαρμόζεται στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τους τρόπους με τους οποίους θέλει να το χρησιμοποιεί ο οδηγός, προκειμένου αυτός να μπορεί να διευρύνει τα προσωπικά του όρια.

Σε εξηλεκτρισμένη …τροχιά έχουν εισέλθει και τα εμπορικά και δημοφιλή μοντέλα της Clio, Captur και Megane, με το καινοτόμο και αποκλειστικά υβριδικό ή υβριδικό plug-in σύστημα κίνησης με τον κωδικό E-TECH. Επίσης, στο ελβετικό σαλόνι, θα δούμε  για πρώτη φορά και το νέο Megane Sports Tourer E-TECH Plug-in.

Αλλά και η συνεχώς ανερχόμενη φίρμα, η Dacia θα εισβάλει στην αγορά των ηλεκτρικών με ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Εκτός από το εξηλεκτρισμένο πλατώ της φίρμας, εκεί θα βρίσκεται και η σπορ φίρμα της η Alpine με την Α110, και την παρουσίαση δύο νέων επετειακών εκδόσεων.