Τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις τροφίμων στον πλανήτη εξαιτίας των υπερβολικών περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία προσώπων και στη διακίνηση αγαθών που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό κρούουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί Εμπορίου (WTO) και Υγείας (WHO), καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO).
Με κοινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής τους συστήνουν στα κράτη στις πολιτικές απαγόρευσης να λαμβάνουν μέριμνα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και των διαταραχών στο διεθνές εμπόριο προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι όπως οι ελλείψεις και αλλοιώσεις τροφίμων, οι ανατιμήσεις καθώς και η διακοπή της επισιτιστικής βοήθειας ευάλωτων πληθυσμών της Γης.
Οι τρεις οργανισμοί εντοπίζουν ως τέτοιες διαταραχές τις καθυστερήσεις της διακίνησης κοντέινερς τροφίμων και άλλων αναλώσιμων υλικών μεταξύ των συνόρων των κρατών, όπως και τα εμπόδια στις μετακινήσεις εργαζομένων στον αγροτικό τομέα και στις βιομηχανίες.
-Γιατί πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ο πανικός στις αγορές. Το ντόμινο εξελίξεων που μπορεί να προκαλέσει
-Μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα από την έλλειψη εργατικών χεριών. Οι επαφές των παραγωγών με τις αλβανικές αρχές προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα χιλιάδων εργατών γης
Τι αναφέρει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) Γιώργος Κατσούλης
Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη