Aπό τις πιο πρόσφατες προτάσεις των κινέζικων μοντέλων είναι και αυτή της SAIC-GM-Wuling που παρουσίασε το Wuling E5C, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της. Πρόκειται για ένα μοντέλο που οι διαστάσεις του παραπέμπουν σε Smart, με μήκος 2,9 μέτρα, αν και η καμπίνα του είναι διαμορφωμένη για τέσσερις επιβάτες. Η έξυπνη σχεδίαση του το κάνει άκρως πρακτικό, αφού με ατού την αναδίπλωση των καθισμάτων, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να ξεπεράσει τα 700 λίτρα!

Πάντως, όσοι πιστεύουν ότι είναι μια φθηνή ηλεκτρονικά κατασκευή μάλλον θα διαψευστούν: Το λιλιπούτειο μοντέλο έχει ψηφιακό πίνακα ενώ είναι ηλεκτροκίνητο. Ο κινητήρας των 27 ίππων αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13,82 kWh και οι επιδόσεις του – όπως η ταχύτητα  που ορίζεται στα 100 χλμ/ώρα – υπερκαλύπτει τις αστικές μετακινήσεις. Η τιμή του δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο δείγμα γραφής, μιας και άλλη μια κινεζική εταιρεία , η Aiways που είχε λάβει όλες τις απαραίτητες ευρωπαϊκές εγκρίσεις, ετοιμάζεται να λανσάρει το ηλεκτρικό SUV της, στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει την απόφαση της να λανσάρει σε μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή το νέο ηλεκτρικό U5, το μεγάλο SUV της με τιμή περίπου στα 25.000 ευρώ.