Πρόκειται για ένα απόρθητο «κάστρο» στον πόλεμο κατά του κοροναϊού. Το Fisher Island μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Μαϊάμι αλλά ο φονικός ιός δεν το έχει πλησιάσει καν.
Δεν πρόκειται για κάποιου είδους ανοσία των κατοίκων του. Το γεγονός οφείλεται στην οικονομική επιφάνειά τους που τους δίνει τη δυνατότητα να ζουν οχυρωμένοι και ανέγγιχτοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
Καθένας από αυτούς δηλώνει κατά μέσο όρο ετήσιο εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσα στους διάσημους που διαθέτουν ακίνητα στο νησί είναι ο παλαίμαχος τενίστας Αντρέ Αγκάσι και ο συνάδελφός του Μπόρις Μπέκερ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Μελ Μπρουκς και η Καρολίνα Κούρκοβα.
Την ώρα που τα τεστ αντισωμάτων για τον κοροναϊό είναι δυσεύρετα η υψηλή κοινότητα του Fisher Island εξασφάλισε 1.800 από αυτά, προκειμένου να ελέγξει το σύνολο των κατοίκων της, των περίπου 400 εργαζόμενων στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τη μαρίνα του νησιού αλλά και του προσωπικού που απασχολούν οι 800 οικογένειες που ζουν εκεί.
Τα τεστ κοστολογούνται στα 17 δολάρια έκαστο, αγοράστηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου και εννιά ημέρες μετά έχουν υποβληθεί σε αυτά περίπου 1.250 άνθρωποι.
Η είδηση διέρρευσε από την εφημερίδα Miami Herald προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Γι’ αυτό και η εκπρόσωπος των κατοίκων του Fisher Island εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η κοινότητα πλήρωσε με ίδια κεφάλαια τα τεστ και παράλληλα ενίσχυσε με 200 χιλιάδες δολάρια φιλανθρωπικό ίδρυμα του Μαΐαμι προκειμένου να προβεί στην αγορά ανάλογων γρήγορων τεστ αντισωμάτων για τους κατοίκους της νότιας Φλόριντα. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμιζόταν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων του νησιού ξεπερνά τα 60 έτη, γεγονός που καθιστούσε εκ των ων ουκ άνευ τον έλεγχο όλου του πληθυσμού γι’ αντισώματα έναντι του κορωνοϊού.
Το Fisher Island, κάποτε ιδιοκτησία του πρωτοπόρου Αμερικανού της αυτοκινητοβιομηχανίας Καρλ Φίσερ από τον οποίο πήρε και το όνομά του, είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η πλουσιότερη συνοικία των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που εξηγεί τη σπουδή των κατοίκων να πάρουν τα μέτρα τους από νωρίς.
Από τις 24 Μαρτίου τα πλοία που συνδέουν το νησί με το Μαϊάμι μεταφέρουν αποκλειστικά μόνιμους κατοίκους, αν και οι περισσότεροι προτιμούν τα ιδιωτικά σκάφη για τις μετακινήσεις τους. Το περίφημο beach club τα μέλη του οποίου καταβάλουν συνδρομή ύψους 250.000 δολαρίων ετησίως κατέβασε ρολά, η παραλία που στρώνεται κάθε χρόνο με τόνους άμμου που φτάνει από τις Μπαχάμες αποκλείστηκε, ομοίως και το γήπεδο γκολφ αλλά και τα 18 γήπεδα τένις. Ακόμα και οι δύο μαρίνες σφραγίστηκαν για οποιονδήποτε μη αυτόχθονα της περιοχής. Η προνοητικότητα δε σταμάτησε εκεί.
Μολονότι η ζήτηση για ενοικίαση ή ακόμα και για αγορά κάποιας κατοικίας στο νησί των εκλεκτών αυξήθηκε εκθετικά τις τελευταίες εβδομάδες – τα μισθώματα ξεκινούν από τα 6.600 και φτάνουν έως τα 60.000 δολάρια το μήνα – η κοινότητα του Fisher Island αποφάσισε ότι σε καιρούς πανδημίας κανείς δεν είναι ευπρόσδεκτος στο νησί των πλουσίων.