Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Αίγυπτο τον 7ο αιώνα π.Χ., ο πατέρας της Μαθηματικής Επιστήμης, Θαλής ο Μιλήσιος, μέτρησε το ύψος της μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας, με ένα απλό, σήμερα, τέχνασμα, αλλά αιώνιο πρόβλημα για τους χτίστες της εποχής. Τοποθέτησε μια ράβδο δίπλα στο κτίσμα και περίμενε τη στιγμή της μέρας όπου η σκιά θα έφθανε στο ίδιο μήκος με το ξύλο. Εκείνη τη στιγμή, το ύψος της πυραμίδας θα μετρούνταν μέσω της σκιάς της.
Την περίοδο του κορωνοϊού, οι πολιτικοί μας καλούνται να σταθούν πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων. Δίπλα στον πολίτη που αγωνιά για την υγεία του, για τη δουλειά του. Και να το δείξουν με πράξεις και όχι με λόγια.
Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι ένας νέος και μορφωμένος άνθρωπος. Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία, πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ενώ διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».
Ένας επιστήμονας όμως που βάζει τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. Συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την πορεία των ασθενών του ιού, καθώς και για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας που εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και που σήμερα ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη μάχη κατά της πανδημίας, χάρη και στην υπευθυνότητα των πολιτών.
Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής με μια απλή, αλλά υψηλού συμβολισμού, πράξη, έδειξε ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα. Σκοπός δεν είναι να καλυτερεύσεις τη ζωή σου, αλλά τη ζωή της κοινωνίας. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όχι μόνο οι «χτίστες» της πολιτικής, αλλά και αυτοί που βρίσκονται σήμερα στην κορυφή της πυραμίδας. Και να μη λησμονούν ένα άλλο ρητό του Θαλή του Μιλήσιου: «Γνώθι σαυτόν».