Υπάρχει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Καλά, γνωστό αυτό. Την αποτελούν άνθρωποι υπεράνω υποψίας, οπωσδήποτε πολύ πλούσιοι και, βασικά, καταχθόνιοι. Κι αυτό γνωστό. Το άγνωστο είναι ότι τις Πέμπτες μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί τη φθινοπωρινή και εαρινή ισημερία και τις Παρασκευές μετά το νέο φεγγάρι που έπεται του θερινού και του χειμερινού ηλιοστασίου συγκεντρώνονται στα Ουράλια ή στα Απαλάχια ή στα Βραχώδη Ορη, μπορεί και στα Βαρδούσια. Εκεί αποφασίζουν πώς θα καταστρέψουν τους λαούς. Αλλοτε θα μεταλλάξουν τη διατροφική αλυσίδα για να μας δηλητηριάσουν, άλλοτε θα προκαλέσουν έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκουτλ – φήμες λένε ότι εμπλέκονται και στο Τσερνόμπιλ. Πιο εύκολα όμως κατασκευάζουν ιούς. Σιγουράκι. Ισπανική γρίπη θες, έμπολα θες, κορωνοϊό θες; Το ‘χουν. Του δίνουν μια να εξαπλωθεί και η δουλίτσα έγινε.

Και για ποιον λόγο ακριβώς; Τι θα κερδίσουν οι κακιασμένοι της παγκόσμιας κυβέρνησης όταν ζημιώνονται όλοι; Οταν θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία; Ως προς αυτό, οι γνώμες διίστανται. Βεβαίως, μπορεί να το κάνουν από πούρο σαδισμό, αλλά έτσι, δεν υπάρχει ιστορία. Οι επικρατέστερες θεωρίες πάντως είναι για να μειωθεί ο πληθυσμός και να εξοικονομηθούν συντάξεις ή δίδακτρα, για κάτι χρέη των πολυεθνικών που μετακυλίονται στους απλούς πολίτες, παίζουν και κάτι γερμανικά ομόλογα. Α, και για πλουτίσουν αυτοί που, μετά, θα μας κάνουν τα εμβόλια. Και, ταυτόχρονα, θα μας κοτσάρουν το τσιπάκι του Γκέιτς. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν κάποιοι ευφυείς Ελληνες που μυρίστηκαν τα σχέδια αυτής της παγκόσμιας κυβέρνησης, τα ξεσκέπασαν, κάλεσαν τον λαό σε αντίσταση και έτσι, σώθηκε η ανθρωπότητα.

Τέτοιου είδους σενάρια ακούμε συνήθως σε διαδρομές με ταξί. Από ανθρώπους που δεν έχουν την αντιληπτικότητα ώστε να κατανοήσουν τα επιστημονικά στοιχεία ή το ντόμινο που μπορούν να προκαλέσουν τυχαία γεγονότα. Αυτό καλλιεργεί ένα είδος ναρκισσισμού με ολίγη από την αυτοτροφοδοτούμενη έπαρση εκείνου που γνωρίζει κάτι το οποίο δεν ξέρουν οι υπόλοιποι. Αλλά είναι τόσο large που μοιράζεται μυστικά και ντοκουμέντα με εμάς τους ανίδεους. Την περίοδο της καραντίνας όμως τα ακούσαμε και από καλλιτέχνες. Ναι, βεβαίως τους καλλιτέχνες τους αγαπάμε (ή δεν τους αγαπάμε) για το έργο τους. Οχι από το εκάστοτε συνωμοσιολογικό τους ντελίριο – όταν, μάλιστα, σε αυτό δεν αποτυπώνεται επιθετικότητα και κακοήθεια. Αλλωστε, στο σημερινό διαδικτυακό και επικοινωνιακό τοπίο, όλοι έχουν μια γνώμη για όλα. Ωστόσο, σε αυτό το αχανές, ανοιχτό «γήπεδο», οι δημόσιες δηλώσεις διαμορφώνουν μια εικόνα. Εκτεθειμένη κι αυτή στην κρίση της κοινής λογικής.

Σταμάτης Κραουνάκης

«Εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών»

Την αρχή έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης (που έχουμε τουλάχιστον να θυμηθούμε πολλά σπουδαία τραγούδια του). Ηταν λίγες ημέρες πριν από το δικό μας lockdown και όταν, στην Ιταλία, τα στρατιωτικά καμιόνια ήδη ξεφόρτωναν νεκρούς. Τότε είχε γράψει στα σόσιαλ μίντια, με κεφαλαία και χωρίς σημεία στίξης. «Ο ΚΟΡΟΝΟΒΑΡΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ / ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ ΘΕΡΙΣΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ / ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ / ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ / ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΡΟΥΠΗΡΞΕ ΤΟΥ ΙΟΥ / Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ / ΠΑΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ ΤΙΝΑΖΕΙΣ / ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ / ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ…». Δηλαδή να πασαλειφτούμε με πρόπολη.

Βασίλης Λέκκας

«Εργαστηριακό κόλπο η πανδημία»

Πριν από τρεις ημέρες, ο Βασίλης Λέκκας (ας πούμε ότι κάτι έχουμε να θυμηθούμε κι απ’ αυτόν) δεν ήταν τόσο κάθετος. Είκασε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», ότι η πανδημία είναι ένα εργαστηριακό κόλπο. Και μίλησε για μια διαστροφή της παγκόσμιας διακυβέρνησης «…που παράγει ό,τι παράγει για να μπορέσει να επιβάλει έναν έλεγχο όχι προς όφελος της ανθρωπότητας, αλλά για να εξυπηρετήσει τον εαυτό της και τα δικά της συμφέροντα».

Σταμάτης Γονίδης

«Πίσω απ’ όλα αυτά, κάτι κρύβεται»

Στη συνέχεια ήταν ο Σταμάτης Γονίδης (έχουμε να θυμηθούμε κι απ’ αυτόν κάποιες πολύ καλές ερμηνείες). Που μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή το επεισόδιο που είχε με αστυνομικό όταν, στην περίοδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, διεκδίκησε το δικαίωμά του να αγοράσει… σπανακόπιτες από την άλλη άκρη της πόλης. Τότε εξέθεσε την πεποίθησή του ότι κάτι μας κρύβουν. Ειδικά ο Μπιλ Γκέιτς που κάποτε είχε δηλώσει ότι η πληθυσμός της Γης έχει αυξηθεί πολύ. «…Αν το πιστεύει αυτός ο κύριος, καλύτερα να πεθάνει πρώτος για να δώσει το καλό παράδειγμα […] Πιστεύω ότι, πίσω απ’ όλα αυτά, κάτι κρύβεται […] Δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού. Το λέω και διαισθητικά και σκεπτόμενος γιατί κάτι μας κρύβουν».

Μαρία Σολωµού

«Θα κοινωνήσω, δεν φοβάμαι τίποτα»

Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία καλλιτεχνών που έκαναν σκόνη και θρύψαλα τα επιδημιολογικά επιστημονικά δεδομένα. Είναι αυτοί που έπιασαν τα μετερίζια της πίστης. Και δήλωσαν την πρόθεσή τους να μεταλάβουν. Κι ας λέει, όχι κάποιος άθεος αλλά ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ότι από τα μέτρα που επιβάλλει η πρόληψη της πανδημίας δεν κινδυνεύει η Πίστη αλλά οι πιστοί (αν τα παραβούν). Αλλά η Μαρία Σολωμού – που είχε νηστέψει τη Σαρακοστή αλλά δεν κατάφερε, λόγω κορωνοϊού, να κοινωνήσει – δεν θέλει να σκέφτεται τέτοια πράγματα όπως δήλωσε στο σάιτ «Βήμα της Ορθοδοξίας»: «Εγώ θα κοινωνήσω την Κυριακή το σώμα και το αίμα του Χριστού και δεν φοβάμαι τίποτα».

Νίκος Οικονοµόπουλος

«…ακόμη και αν ήταν λεπρός…»

Ακόμη πιο ατρόμητος ο Νίκος Οικονομόπουλος. Που θα κοινωνούσε «…ακόμη και αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός… Ποια είναι η χειρότερη κολλητική ασθένεια; Και αυτή να είχε, εγώ θα κοινωνούσα».

Αρης Σερβετάλης

«Η μετάληψη δεν μεταδίδει ασθένειες»

Ο Αρης Σερβετάλης, πάλι, απορεί με όλους εμάς που απορούμε. Και πιο συγκεκριμένα με τον Δημήτρη Δανίκα, στον οποίο, σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», ισχυρίστηκε ότι το θέμα της θείας κοινωνίας το έχει ξεκαθαρίσει η Ιστορία. «Κανείς δεν μολύνθηκε ούτε από Εμπολα, ούτε από AIDS, ούτε από λέπρα. Η κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Είναι κοινωνία με την πηγή της ζωής, πώς είναι δυνατόν να μεταδοθεί θάνατος και αρρώστια;». Ως προς το να χρησιμοποιήσει πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης, είναι ανένδοτος. Οπως είπε πριν από λίγες μέρες, αν ήταν να μεταλάβει με πλαστικό κουτάλι, θα έπαιρνε τη θεία κοινωνία σπίτι του και θα την έβαζε στην κατάψυξη.