Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη  είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιχμή η τουρκική προκλητικότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με αιχμή την τουρκική προκλητικότητα και τον συντονισμό τους ενόψει και των χωριστών τηλεδιασκέψεων που θα έχουν αμφότεροι τις επόμενες ώρες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, κ. Ζοσέπ Μπορέλ.

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα έχει στις 4 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε που έστειλε ο πρωθυπουργός στις 3 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιχείρηση «Ειρήνη»

Στην τηλεδιάσκεψη, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας θα συζητηθεί επίσης η αποτελεσματικότητα των διεθνών δράσεων της ΕΕ όπως η «Επιχείρηση Ειρήνη», αλλά και η προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 19ης Ιουνίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές και τόνισε τυχόν μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας θα προκαλούσαν τεράστιο ψυχικό χάσμα ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους αλλά και ανάμεσα στον χριστιανικό και μουσουλμανικό κόσμο, ενώ χαρακτήρισε «θετικές» τις δηλώσεις των ΗΠΑ