Της… γκέλας έγινε απόψε στην Μπουντεσλίγκα, με την Ντόρτμουντ να γνωρίζει εντός έδρας ήττα από την Μάιντς με 2-0, ενώ την ίδια ώρα η Λειψία παρότι προηγήθηκε με 2-0 απέναντι στην Φορτούνα, δέχθηκε δύο γκολ στο 87’ και στο 93’ και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την γκέλα των Βεστφαλών.

Με νίκη η Λειψία θα πλησίαζε στον πόντο, αλλά τελικά αποδείχθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι μετά τη διακοπή κατώτερη των περιστάσεων και πλέον βλέπει το όνειρο της δεύτερης θέσης να σβήνει. Αντίθετα, η Λεβερκούζεν αποδείχθηκε… κυρία και με τη νίκη που πέτυχε απέναντι στην Κολωνία (3-1), προσπέρασε την Γκλάντμπαχ και ανέβηκε στην 4η θέση.

«Σφαλιάρα» στην Ντόρτμουντ

Με τη ψυχολογία στο ναδίρ, αφού πριν από λίγες ώρες η Μπάγερν κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, η Ντόρτμουντ πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο φετινό πρωτάθλημα και μοιραία ηττήθηκε εντός έδρας με 2-0 από την Μάιντς. Οι Βεστφαλοί εμφανίστηκαν αδιάφορα, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ένα σπουδαίο διπλό στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στην Bundesliga. Με αυτή τη νίκη η Μάιντς βρίσκεται πλέον στο +5 από την Φορτούνα και την επικίνδυνη ζώνη.

Τα γκολ που χάρισαν το τρίποντο στη Μάιντς πέτυχαν οι Μπούργκχαρντ και Ματετά. Στο 33’ ο Μπακού σέντραρε από δεξιά και ο Μπούργκχαρντ με κεφαλιά έκανε το 0-1, ενώ στο 49’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πίστσεκ πάνω στον Ματετά. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της Μάιντς.

Μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι προσπάθειες των Χακίμι στο 65’ και στο 88’ δεν βρήκαν στόχο, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ (54’ Σμέλτσερ), Τσαν, Χούμελς, Χακίμι, Βίτσελ, Μπραντ, Γκερέιρο (82’ Σουλτς), Σάντσο (77’ ΜόρεΙ), Αζάρ, Χάαλαντ

ΜΑΪΝΤΣ: Μίλερ, Μπακού, Στ.Γιούστε, Άαρον Μαρτίν (84’ Μπροσίνσκι), Νιακατέ, Μαλόνγκ (75’ Μπαρέιρο), Λάτσα, Μπούρκχαρντ (67’ Οζτουνάλι), Ονίσιουο (84’ Γι), Μποέτιους, Ματετά (75’ Σζαλάι)

«Αυτοκτόνησε» η Λειψία

Μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο την Ντόρτμουντ έχασε η Λειψία, που σε ένα ακόμα παιχνίδι μετά τη διακοπή παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η ομάδα του Νάγκελσμαν δεν κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας την Φορτούνα, παρότι μέχρι το 86’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Στο 87’ και στο 93’ δέχθηκε δύο γκολ και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την γκέλα των Βεστφαλών. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 57ο λεπτό με σουτ του Καμπλ έξω από την περιοχή, ενώ στο 63’ ο Βέρνερ με σουτ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ολα έδειχναν ότι η Λειψία θα πάρει τη νίκη, αλλά η Φορτούνα δεν τα παράτησε. Στο 87’ μείωσε σε 2-1 με τον Σκρζίμπσκι και στο 93’ ισοφάρισε σε 2-2 με τον Χόφμαν.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Κλόζτερμαν, Άνταμς, Χάλζτενμπεργκ, Ανχελίνιο, Λάιμερ (46’ Ουπαμεκανό), Καμπλ, Ζάμπιτσερ (82’ Αϊνταρά), Ενκουκού (46’ Σικ), Όλμο (63’ Φόρζμπεργκ), Βέρνερ (76’ Λούκμαν)

ΦΟΡΤΟΥΝΑ: Καζτενμάιερ, Αϊχάν, Χόφμαν, Ζανκά, Τσίμερ (66’ Τσίμερμαν), Μπότζεκ (75’ Τόμι), Μοράλες (82’ Στέγκερ), Σάτνερ, Μπερίσα (66’ Σομπότκα), Σκρζίμπσκι, Χένινγκς (66’ Καραμάν).

Ανέβηκε στην 4η θέση η Λεβερκούζεν

Η μοναδική από τις μεγάλες που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν η Λεβερκούζεν. Οι Ασπιρίνες επικράτησαν εντός έδρας 3-1 της Κολωνίας και ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, ρίχνοντας στην πέμπτη την Γκλάντμπαχ. Στο 3’ ο Μπέντερ με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0 και στο 40’ ο Χάβερτς από το σημείο του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 59’ η Κολωνία μείωσε σε 2-1 με τον Μπόρναου και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά στο 83’ ο Ντιαμπί έκανε το 3-1 και σφράγισε τη νίκη της Λεβερκούζεν.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Μπέντερ (33’ Τα), Βέντελ, Ντράγκοβιτς, Ταπσόμπα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Αρανγίς (86’ Ντεμιρμπάι), Χάβερτς (86’ Αμίρι), Μπέιλι (64’ Παλάσιος), Ντιαμπί, Φόλαντ (64’ Βιρτς)

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν,Εχιζίμπουε, Μπόρναου, Στσίχος (56’ Λάιζτνερ), Κάτερμπαχ, Ρετζμπετσάι (78’ Κάιντς), Σκιρί (56’ Χέγκερ), Μοντέστ, Ντρέξλερ, Τίιλμαν (78’ Ουθ), Κόρδοβα

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική:

Τρίτη 16/6

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 3-0

Ουνιόν Βερολίνου-Πάντερμπορν 1-0

Φράιμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 2-1

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-1

Τετάρτη 17/6

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 2-1

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 0-2

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-3

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία 3-1

Λειψία-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-2