Οι διάλογοι-«φωτιά» που φέρονται να έγιναν μεταξύ του τότε (2016) υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, πυροδότησαν την σκληρή «κόντρα» στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του κ. Παππά.
«Ωραίες οι δηλώσεις στις κάμερες αλλά δεν υπάρχει αντίλογος. Ακούσαμε φρικώδη πράγματα και ο ελληνικός λαός ακούει τη φωνούλα σας, που μιλάγατε με οικειότητα -άρα εγγύτητα ψυχολογική και φιλική- με τον κ. Μιωνή και λέγατε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε συμφέροντα και κάποιοι έβγαζαν λεφτά», είπε ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας και την επισήμανση που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Παππάς στις δηλώσεις του, ότι το επίμαχο υλικό ήταν προϊόν παράνομης καταγραφής, θυμίζοντας την ανάλογη υπόθεση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη (2014) που είχε οδηγήσει στην παραίτηση – «εκδίωξη» του πρώτου, όμως τότε, όπως είπε, δεν τέθηκε θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ παράνομης καταγραφής των συνομιλιών εκείνων.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε στον κ. Παππά πως «αν παραδέχεστε ότι ο Παπαγγελόπουλος έκανε δουλίτσες και έβγαζε λεφτά για δικαστικές αποφάσεις, τότε αυτό είναι εικόνα ενός βαθέως παρακράτους σήψης και διαφθοράς που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση», ενώ σχετικά με το έγγραφο που έφτασε στην προανακριτική επιτροπή και αναφέρεται σε μαρτυρική κατάθεση του 2015 με την οποία εμπλέκεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργικού συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, ως αποδέκτη 2,6 εκ. ευρώ που όπως εικαζόταν πήγαν στην προεκλογική καμπάνια του τότε πρωθυπουργού στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η εν λόγω υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί δεν βρήκε κανένα στοιχείο».
Μάλιστα είπε στον κ. Παππά ότι δεν περίμενε να έρθει στην Βουλή (όπου συζητείτο η επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων), την ώρα που είναι «σοκαρισμένη η κοινωνία από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους». Ενώ απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «πλησιάζει η ώρα και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του». «Το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους», προέβλεψε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Απαντώντας στα πυρά του κ. Γεωργιάδη, ο κ. Παππάς αμφισβήτησε για άλλη μια φορά την γνησιότητα του ηχητικού υλικού συνδέοντας το όλο θέμα με την μαρτυρική κατάθεση περί 2,6 εκ. ευρώ, διερωτώμενος «σε ποιες τσέπες πήγαν τα λεφτά αυτά», ενώ αναφορικά με την αξιοπιστία του κ. Μιωνή είπε ότι ο ελληνο-ισραηλινός επιχειρηματίας του είχε ζητήσει να διοριστεί πρόξενος της Ελλάδας στο Ισραήλ.
«Πατάτε τα κορδόνια σας», είπε στον κ. Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας ότι με τις αναφορές του (ότι «κάποιοι βγάζουνε λεφτά») «εκεί που είναι τα κρίσιμα και πετσοκομμένα σημεία (σ.σ. του ηχητικού υλικού) που σας δίνουν το δικαίωμα να μιλάτε εδώ λες και πουλάτε νανογιλέκα», όπως του είπε, εννοούσε ευθαρσώς «τις δουλειές που έκανε από τότε ο Παπασταύρου με τον Μιωνή και τον Σαμαρά», ενώ επικαλέστηκε το ότι ο κ. Σαμαράς είχε φωνάξει στο Μέγαρο Μαξίμου τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη «και του είπε μην γράφεις για τα παιδιά, μας έχουν βοηθήσει». Προκάλεσε δε τον πρώην πρωθυπουργό να έρθει στην Βουλή να μιλήσει: «Τι φοβάται και δεν έρχεται να μιλήσει;», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε στον κ. Παππά ότι «αν ήμουν στην θέση σας και είχα ζητήσει να καταθέσει κάποιος για την σύζυγο πολιτικού αντιπάλου μου, θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι μου». Και τον κατηγόρησε ότι «στοχοποιήσατε επί τρία χρόνια την Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να σπιλώσετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».