Την ώρα που η Ξάνθη αντιμετωπίζει αναζωπύρωση του κοροναϊού, μια απίστευτη καταγγελία για το νοσοκομείο της περιοχής έρχεται στο φως.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η κατάσταση στην Ξάνθη είναι εκτός ελέγχου, καθώς συνεχώς εισάγονται νέα κρούσματα ενώ το νοσοκομείο δεν διαθέτει μηχάνημα εργαστηριακού ελέγχου για κοροναϊό.
Αυτό έχει ως συνέπεια να νοσηλεύονται αποκλειστικά οι ασθενείς που είναι ύποπτα κρούσματα του Covid-19 και όταν το τεστ τους επιβεβαιωθεί από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, να μεταφέρονται εκεί στη συνέχεια. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι ασθενείς και ειδικά αυτοί που πρέπει να χειρουργηθούν έρχονται σε… δεύτερη μοίρα καθώς τα χειρουργεία αναβάλλονται συνεχώς.
Παράλληλα, το νοσοκομείο Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, «ξεγελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κοροναϊό».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι εκτός ελέγχου.
Ξεγελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κοροναϊό.
Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης συνεχώς εισάγονται ύποπτα κρούσματα με ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα. Στη κλινική νοσηλεύονται περί τους έξι ασθενείς κάθε ημέρα που είναι ύποπτα κρούσματα για κοροαϊό.
Απορία προκαλεί γιατί κωλυσιεργούν και δεν προμηθεύουν με ένα μηχάνημα για να γίνεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εργαστηριακός έλεγχος για κοροναϊό. Σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα.
Τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη και κάνουν δύο ή τρεις ημέρες να βγούνε. Βαλτώνουν τα περιστατικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης ως ύποπτα κρούσματα. Μόνο όταν επιβεβαιώνονται μεταφέρονται στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
Η έλλειψη μηχανήματος για εργαστηριακό έλεγχο είναι αιτία αναβολής των περισσότερων χειρουργείων αφού αδυνατούν να κάνουν εργαστηριακό έλεγχο. Ασθενείς περιμένουν ένα χρόνο να χειρουργηθούν και όταν έρχεται η σειρά τους αναβάλλεται το χειρουργείο επειδή δεν μπορούν να κάνουν το τεστ κοροναϊού που είναι απαραίτητο. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν και πληρώνουν 120 ευρώ σε ιδιώτη για να μη χάσουν τη σειρά τους και να χειρουργηθούν.
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο. Ένας γιατρός χωρίς ειδικευόμενο περιθάλπτει τα περιστατικά και δύο νοσηλεύτριες. Και όμως στο Νοσοκομείο της Ξάνθης κανείς εργαζόμενος δεν άξιζε για το υπουργείο Υγείας να πάρει τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου.
Φαίνεται ότι κάνουν λιγότερη δουλειά από διοικητικούς υπαλλήλους. από συναδέλφους που έλειπαν με άδειες,από προϊσταμένους σε άσχετες δουλειές ή νοσοκομεία που νοσήλευσαν ελάχιστα ύποπτα κρούσματα.»