Ο ηθοποιός Νικ Κορντέρο πέθανε στην Κυριακή σε ηλικία 41 ετών, χτυπημένος από τον κοροναϊό.

Ο σταρ του Μπρόντγουεϊ μετά από τρίμηνη μάχη στο νοσοκομείο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις σοβαρές επιπλοκές του κοροναϊού.

Η σύζυγος του, Αμάντα Κλουτς, δημοσιοποίησε τη δυσάρεστη είδηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και έγραψε μεταξύ άλλων.

«Ο Θεός πήρε μαζί του έναν άγγελο στον ουρανό. Ο αγαπημένος μου σύζυγος πέθανε σήμερα το πρωί. Ήταν περιτριγυρισμένος από αγάπη από την οικογένειά του, τραγουδούσε και προσευχόταν καθώς έφευγε ήρεμα από τον κόσμο».

Η Κλουτς ενημέρωνε τους θαυμαστές του Κορντέρο συχνά για την κατάσταση της υγείας του κατά τις 95 μέρες που εκείνος πάλεψε με τον ιό.

Ο ηθοποιός Ζακ Μπραφ, στενός φίλος του Κορντέρο, έγραψε μετά τον θάνατο του 41χρονου: «Ειλικρινά μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν συνάντησα πιο ευγενικό άνθρωπο. Μην πιστεύετε ότι ο κορωνοϊός παίρνει μόνο τους ηλικιωμένους και εξασθενημένους».

Ο Νικ Κορντέρο είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά μιούζικαλ, ανάμεσά τους το «Bullets Over Broadway», για το οποίο είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony. Στην 68η τελετή απονομή των βραβείων χόρεψε κλακέτες και εντυπωσίασε το κοινό.

Στην ίδια παράσταση γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, που επίσης έπαιζε, και τρία χρόνια αργότερα, το 2017, παντρεύτηκαν. Επίσης ο ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε αρκετά επεισόδια των σειρών «Blue Bloods» και «Law & Order: Special Victims Unit».