Οι String Demons -κατά κόσμον Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη- ντύνουν με τις μελωδίες τους τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων. Τα ιδιαίτερο ντουέτο παίζει ζωντανά στην παράσταση  του Ηλία Καρελλά «Καραγκιόζης summertime» και μιλούν για την νέα τους εμπειρία

Πως εμπλέκεστε  στην παράσταση και τι τραγούδια ερμηνεύετε;

Mας αρέσει πολύ να δουλεύουμε με τον Ηλία , είναι μοναδικός σ αυτό που κάνει.Θα είναι ένα συναυλιακό Θέατρο Σκιών. Μία παράσταση – συναυλία για μικρούς και μεγάλους όπου θα συνδυάσουμε τη μουσική μας με τον Καραγκιόζη του Καρελλά με έναν τρόπο καθόλου αναμενόμενο. Μπορούμε να σας πούμε ενδεικτικά και έναν τίτλο :  “ο Ντόκτορ”! Η φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ θα μπλεχτεί με τα έγχορδά και τις φωνές μας σε ήχους – κομμάτια δικά της , σε δικά μας , σε διασκευές παραδοσιακών , ροκ τραγουδιών καθώς και σε αριστουργήματα κλασικής μουσικής. Θα είναι ένας Καραγκιόζης πιο…extreme!

Το χειμώνα συμμετείχατε και στην  παράσταση για παιδιά «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Ηλία Καρελλά. Ποιες  είναι οι ωραίες στιγμές του να παίζεις για παιδικό κοινό;

Βλέπαμε πολλούς ενήλικες να έρχονται με ή χωρίς παιδιά. Ακόμα και σε παραστάσεις για σχολεία οι εκπαιδευτικοί ήταν περισσότεροι απ αυτούς που έρχονται συνήθως. Αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους και αυτό μας ενθουσίασε γιατί δεν είχαμε ξανακάνει κάτι τέτοιο μουσικά και σκηνικά. Τα παιδιά είναι προσωπικότητες με ματιά , παρατηρητικότητα , χιούμορ , θεατές που βράζει το αίμα τους και όταν τα  «κερδίζεις» μ αυτό που κάνεις στη σκηνή νιώθεις ολοκληρωμένος. Ειδικά όταν πρόκειται και για παιδιά του γυμνασίου και λυκείου, τάξεις που επίσης έρχονταν στο Συρανό , παιδιά που είναι σε  «περίεργη», μεταβατική ηλικία, είναι εκπληκτική η αίσθηση του να τα κερδίζεις και να βλέπεις ότι κατάφερες να τα καθηλώσεις, να τα γεμίσεις συναισθήματα και να τους δώσεις ερεθίσματα, πράγμα πολύ χρήσιμο ειδικά σε αυτές τις ηλικίες.

Είστε ένα αντισυμβατικό σχήμα σε μία μάλλον συμβατική ελληνική μουσική πραγματικότητα. Είναι προτέρημα ή κάτι που σας περιορίζει;

Συμβαίνουν και τα δύο δηλαδή το προτέρημα αυτό μας περιορίζει κάποιες φορές. Όταν πάνω στη σκηνή ή στον δίσκο παίζεις κομμάτια που ξεκινούν από την κλασσική μουσική και φτάνουν μέχρι τη μουσική που γράψαμε στους π.χ ‘’Όρνιθες’’ ή τον ‘’Άλφα’’ κομμάτι μας που τραγούδησε ο Χρήστος Θηβαίος , δεν μπορούν να σε κατατάξουν και επειδή υπάρχουν ταμπέλες γενικώς , υπάρχει περιορισμός. Από την άλλη πλευρά μπορούμε να σας πούμε ότι δεν έχουμε αισθανθεί περιορισμό απ τον κόσμο που μας ακούει.

Τι έφερε η εμπειρία του κορονοιού και της καραντίνας;

Όπως καταλαβαίνετε οι πρόβες και η μελέτη είναι καθημερινή ασχολία γιατί αυτό που κάνουμε αν και πολλές φορές φαίνεται απλό δεν είναι, είναι ένα είδος πρωταθλητισμού , η καραντίνα μας έδωσε χρόνο στο σπίτι οπότε η  μελέτη γιγαντώθηκε , όπως επίσης η προβολή σειρών και ταινιών μετά φαγητού. Αυτό είναι θετικό. Το  αρνητικό είναι  ότι μείναμε στον αέρα σχετικά με τη δουλειά μας και  τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η δουλειά μας από το κράτος.

Τι σχέδια έχετε για το επόμενο διάστημα;

Μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο – CD με τη μουσική από μία άλλη συνεργασία μας με τον Ηλία “Οι Όρνιθες” για μικρούς και μεγάλους , σε λίγο θα “ανέβει” ένα καινούργιο βίντεο με ένα καινούργιο τραγούδι και θα ακολουθήσουν κάποιες συναυλίες εκτός Αθηνών. Μετά από αυτό που έγινε φέτος η λέξη «σχέδια» μας ακούγεται κάπως μυστήρια…