Στις θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είτε μέσω των αρνητών της μάσκας, είτε μέσω του αντιεμβολιαστικού κινήματος, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους συνωμοσιολόγους, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας πως «ο κοροναϊός είναι μια πραγματικότητα, είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τη γρίπη, μπορεί να στοιχίσει ζωές όταν αφεθεί να χτυπήσει ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι».
«Ως πρωθυπουργός έχω ευθύνη να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου με την πειθώ αλλά και με κανονιστικά μέτρα, όπου κριθεί απαραίτητο να υπερασπιστώ το ύψιστο αγαθό που είναι η δημόσια υγεία» εξήγησε.
«Και επειδή τα έχουμε καταφέρει καλά σε αυτόν τον τομέα, δεν είναι διατεθειμένος αυτό το διακύβευμα να το θέσω σε αμφισβήτηση και να διακινδυνεύσω» υπογράμμισε.
Για το αντιεμβολιαστικό κίνημα
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, λέγοντας πως μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι για τη χώρα μας να πείσει του Έλληνες μα εμβολιαστούν, παρά να βρει τις απαραίτητες ποσότητες εμβολίων.
«Βλέπω μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας να είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο» είπε και συμπλήρωσε πως «είναι κάτι που έχουν αντιληφθεί και οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, οι οποίες προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια να συμφωνήσουν στην υπογραφή ενός »συμβολαίου τιμής», δηλαδή ότι αποκλείεται να διαθέσουν εμβόλιο στην αγορά εάν δεν είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτό είναι ασφαλές».
Στη συνέχεια μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί είπε πως «θα χρειαστεί να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου και την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι και ότι όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα».
Μάλιστα, είπε πως για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους για την ασφάλεια του εμβολίου, όταν αυτό είναι έτοιμο, θα κάνει πρώτος εκείνος και η οικογένειά του.
«Με καλή διάθεση και με την υποστήριξη των επιστημόνων μας, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο δεν είναι κάτι καινούριο, όμως δυστυχώς τους τελευταίους μήνες δείχνει τάσεις ανησυχητικής ενίσχυσης» κατέληξε.