Στην αντεπίθεση περνούν εκατοντάδες γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας, ενάντια σε όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις, στους αρνητές της μάσκας και τους συνωμοσιολόγους.
Τα τελευταία 24ωρα τα βρετανικά κοινωνικά δίκτυα έχουν βομβαρδιστεί από την αφίσα εργαζομένων του NHS, για τη μετάφραση της οποίας χρειάζονται πολλά αποσιωπητικά…
«Προς όλους όσοι παραπληροφορούν για τον COVID, τους αρνητές της μάσκας και τους τρελούς συνωμοσιολόγους…
Ένας χρήσιμος οδηγός
Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά
Εμείς στο NHS δεν έχουμε βάλει τις ζωές μας στην πρώτη γραμμή εδώ και μήνες για να αρχίσετε εσείς να διοχετεύετε τα ψευδή, επικίνδυνα και αδαή σας σκ..α παντού στα social media…
Bγάλτε τον γαμ…νο σκαμό.
Βάλτε τη γαμ…νη μάσκα.
Ενηλικιωθείτε»
Μια ασυνήθιστη και ηχηρή αντίδραση των μαχητών της πρώτης γραμμής ενάντια στο επικίνδυνο κύμα ψευδών ειδήσεων και άγνοιας, ο συνδυασμός των οποίων μπορεί να αποβεί καταστρεπτικός στη μάχη κατά του κοροναϊού.
Η αφίσα αυτή έχει ανεπίσημο χαρακτήρα, όμως τα τελευταία 24ωρα κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς ο ένας μετά τον άλλον βρετανοί γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες, αναρτώντας την στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν την εναντίωση τους στο κίνημα των αρνητών της μάσκας και στους υποκινητές διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Ήδη από τον περασμένο Μάιο εξάλλου, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Medicin, έδειξε ότι ένας στους πέντε ενήλικες στη Βρετανία πιστεύουν ότι η πανδημία του κοροναϊού είναι ένα ψέμα.
«Ένας ανησυχητικός αριθμός ενηλίκων στην Αγγλία δεν συμφωνεί με την επιστημονική και κυβερνητική άποψη σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού», δηλώνουν οι ερευνητές, με τον επικεφαλής καθηγητή Ψυχολογίας, Ντάνιελ Φρίμαν να προσθέτει:
«Αυτοί που πιστεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας επίσης δηλώνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποδεχτούν τον εμβολιασμό, να κάνουν διαγνωστικό τεστ ή να φορέσουν μάσκα. Οι απόψεις αυτές είναι διαβρωτικές ως προς την αναγκαία συλλογική αντιμετώπιση της κρίσης. Στο ξύπνημα της πανδημίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης δείχνει να γίνεται μόδα».