Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της  κατάληψης Liebig 34 στο Βερολίνο στην οποία από το 1999 έμεναν γυναίκες, τρανς και διεμφυλικοί. Παράλληλα, λειτουργούσαν το μπαρ Syndicat και πολιτιστικό κέντρο προκειμένου να συγκεντρώνεται το ενοίκιο που πλήρωναν στον ιδιοκτήτη. Θεωρείτο από τα τελευταία μείζονα σημεία δράσης της αριστερής νεολαίας στο Βερολίνο.

Oι αρχές αναγκάστηκαν να επέμβουν όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μην ανανεώσει τη μίσθωση του κτιρίου πριν από δύο χρόνια και μήνυσε τους ενοίκους, όταν εκείνοι αρνήθηκαν πεισματικά να φύγουν.

Η αστυνομία ξεκίνησε την επιχείρηση εκκένωσης νωρίς την Παρασκευή με περίπου 1.500 αστυνομικούς από οκτώ διαφορετικά κρατίδια της Γερμανίας, τεθωρακισμένα, «αύρες» και ειδικές μονάδες, καθώς στο σημείο είχαν σπεύσει εκατοντάδες διαδηλωτές για να υποστηρίξουν τους καταληψίες. Μάλιστα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προκαλώντας επεισόδια.

Μετά την είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο, άρχισε η επιχείρηση προσαγωγής των καταληψιών, που κατήγγειλαν ότι ο δικηγόρος τους εμποδίστηκε να μπει στο κτίριο ή να μιλήσει με τον δικαστικό αντιπρόσωπο για να τονίσει ότι η έξωση είναι ακόμη παράνομη…

Ο δικηγόρος των ενοίκων μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ισχυρίστηκε ότι «είναι αντίθετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα να πετούν τους ανθρώπους στο δρόμο στη μέση μιας πανδημίας, όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους.».

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, πολλοί μαθητές, νέοι και ριζοσπαστικές αναρχικές ομάδες μετακόμισαν σε κατεστραμμένα κτήρια σε ορισμένα ανατολικά τμήματα της πόλης.

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες ανέκτησαν τα ακίνητά τους καθώς οι γειτονιές άρχισαν να αλλάζουν, να γίνονται μοντέρνες. Τότε είδαν τις τιμές των ακινήτων τους να αυξάνονται.

Η κατάληψη πήρε το όνομά της από την οδό όπου βρίσκεται, στην Liebigstrasse 34, στην ανατολική γειτονιά Friedrichshain του Βερολίνου, και στέγαζε περίπου πενήντα γυναίκες και διεμφυλικά άτομα από το 1999.