Το Dacia Spring Electric είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατακτήσει την αγορά, τόσο με τις ηλεκτροκίνητες επιδόσεις του, όσο και με την προσιτή τιμή. Έχει μήκος 3,73 μέτρα,  ενώ, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 15 εκατοστά.

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 45 ίππων με 125 Nm ροπής και η ενέργεια του αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 26,8 kWh. Σε επιδόσεις προσφέρει τελική ταχύτητα 125 χλμ/ώρα και μικτή αυτονομία 225 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στον κύκλο WLTP και 295 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο WLTP City.

Στον τομέα της φόρτισης και σε μια απλή οικιακή πρίζα η μπαταρία χρειάζεται περίπου 14 ώρες για να φορτίσει πλήρως, με Wallbox 3,7 kW απαιτούνται σχεδόν 8,5 ώρες για να φορτίσει πλήρως, ενώ με Wallbox 7,4 kW ο χρόνος μειώνεται σε λιγότερο από 5 ώρες. Με ταχυφορτιστή 30 kW, η μπαταρία φορτίζει στο 80% σε λιγότερο από 1 ώρα.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2021! Η τιμή του, σύμφωνα με την φίρμα, θα το καταστήσει ως το πιο προσιτό ηλεκτρικό της αγοράς.