Την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά μετά την καταδίκη του σχολίασε ο βρετανικός Guardian.
Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ο Παππάς έχει υπάρξει φυγάς και το 2013, κατά τις αρχικές συλλήψεις των Χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα.
Επιπλέον, αναφέρεται τόσο στο ρόλο του στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση και την αγάπη του για τον Μπενίτο Μουσολίνι, όσο και στο ρόλο του πατέρα του στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.
Όπως αναφέρει το κείμενο:
«Ο Έλληνας ιδεολόγος των νεοναζί και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, καθώς δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης οδηγούνται στην φυλακή, μετά την ομαδική τους καταδίκη.
Ο Χρήστος Παππάς, ο πατέρας του οποίου έπαιξε ρόλο-κλειδί στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967, έχει καταδικαστεί σε περισσότερα από 13 χρόνια κάθειρξης εξαιτίας του ρόλου του στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Ο δικηγόρος του δήλωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να παραδοθεί, όμως έρευνα σε τουλάχιστον πέντε κατοικίες που συνδέονται με τον Παππά έχει αποτύχει να τον εντοπίσει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Ο πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος επίπλων, που ο αντιστράτηγος πατέρας του βοήθησε τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο να καταλάβει την εξουσία το 1967, είναι θαυμαστής του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και συλλέκτης φασιστικών αναμνηστικών αντικειμένων.
Ο Παππάς, που είναι 58 ετών, είχε διαφύγει της σύλληψης και το 2013, όταν κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής είχαν προφυλακιστεί μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, σε ένα έγκλημα που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την οργάνωση.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε το 2015, έχει χαρακτηριστεί μία από τις πιο σημαντικές στην ελληνική πολιτική ιστορία.
Ο ιδρυτής και ηγέτης της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει επίσης καταδικαστεί σε περισσότερα από 13 χρόνια κάθειρξης, όπως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.
Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου και άλλα μέλη του επιτελείου, αλλά και υποστηρικτές του κόμματος, έλαβαν χαμηλότερες ποινές. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Το άλλοτε περιθωριακό κόμμα κατόρθωσε να κατακτήσει 18 έδρες στο κοινοβούλιο το 2012, εκμεταλλευόμενο τον θυμό εναντίον της λιτότητας και των μεταναστών κατά τη διάρκεια της δεκαετούς ελληνικής οικονομικής κρίσης».