Η VW παρουσιάζει το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας . Το συγκεκριμένο σύστημα, που υπάρχει και σε πολλά νέα μοντέλα, ουσιαστικά προβάλλει τις πληροφορίες – όπως ταχύτητα κ.α. – στο παρμπρίζ. Η VW με το νέο της head up display ανεβάζει τον πήχη, αφού όπως αναφέρει μπορεί να συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τον πραγματικό κόσμο.

Το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας θα παρουσιαστεί στα ID.3 και ID.4, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της VW.

«Εισάγουμε μια αυθεντική καινοτομία στην ευρεία παραγωγή», λέει ο Frank Welsch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Εξέλιξη. «Και το κάνουμε όχι με ένα premium μοντέλο, αλλά με τα compact ηλεκτρικά της οικογένειας ID. Η διάθεση πρωτοποριακών τεχνολογιών στο ευρύ κοινό είναι ανέκαθεν μια από τις βασικές προτεραιότητες της Volkswagen».

Το προηγμένο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, σε δύο επίπεδα στον χώρο. Μεταξύ των νέων πληροφοριών που παρέχει είναι η λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης, υποδείξεις πλοήγησης, σημεία εκκίνησης και προορισμοί, αλλά και για την ταχύτητα, τα οδικά σήματα και τις υποδείξεις υποβοήθησης και πλοήγησης με στατικά σύμβολα κ.α.

VW Augmented Reality Head up Display

Το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας περιλαμβάνεται στο πακέτο εξοπλισμού Infotainment Plus, των ID.3 και ID.4, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων το σύστημα πλοήγησης Discover Pro με οθόνη αφής.