Η ιστορία της γέννησης του λογοτύπου της Nissan ξεκινά τη δεκαετία του 1930. Oυσιαστικά, αφορούσε την ενοποίηση δύο εταιρειών,  που μετονομάστηκε σε NISSAN, πουλώντας αυτοκίνητα με τα σήματα  Datsun και Nissan.

Η μετονομασία αυτή ήταν που γέννησε και το πρώτο λογότυπο της Nissan το 1933. Μάλιστα, το πρώτο λογότυπο είχε αρκετές επιρροές από το σχέδιο του Datsun, με το τότε λογότυπο να έχει το ίδιο μοτίβο στο έμβλημα, με μπλε ορθογώνιο και με το εμπορικό σήμα γραμμένο με άσπρα γράμματα, μαζί με ένα κόκκινο κύκλο στο παρασκήνιο που συμβόλιζε «έναν ανατέλλοντα ήλιο».

Ξεχωρίζουν τα επίσημα, κεφαλαία σήματα “NISSAN” που ήταν συνηθισμένα στη δεκαετία του 1950, ενώ στην δεκαετία του ’60 αντικαταστάθηκαν με πλάγιους χαρακτήρες.

Στις επόμενες δεκαετίες επέστρεψαν τα κεφαλαία γράμματα στα σήματα των αυτοκινήτων της Nissan, καθώς οι τάσεις μετατοπίστηκαν προς την έντονη, εστιασμένη στην επιχειρηματικότητα δεκαετία του ’80.

Φθάνοντας στο λογότυπο του 2001, η Nissan υιοθέτησε ένα σύμβολο της σύγχρονης βιομηχανίας, ενσωματωμένο σε κάθε όχημα, εξαλείφοντας την πρακτική διαφορετικών σημάτων για κάθε μοντέλο.

Σήμερα, και με γνώμονα ότι η ηλεκτροκίνηση έχει βαρύνουσα σημασία,   η Nissan παρουσίασε ένα νέο, απλουστευμένο λογότυπο, το οποίο κοσμούσε με υπερηφάνεια την εμπρόσθια όψη  του ολοκαίνουργιου, μηδενικών εκπομπών,  Nissan Ariya. Το νέο λογότυπο της μάρκας υιοθετεί μια πιο κομψή, μονόχρωμη και “επίπεδη” δισδιάστατη μορφή, με λεπτότερες γραμμές και περίσσεια ευκρίνεια.