Το νέο Κuga κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την εξηλεκτρισμένη τεχνολογία του όσο και με την προηγμένη συνδεσιμότητα που φέρει. Συγκεκριμένα, στο νέο SUV ο χρήστης  μπορεί να μένει συνεχώς ενημερωμένος και σε άμεση επικοινωνία και «επαφή» με το αυτοκίνητο, ελέγχοντας ακόμα και από απόσταση μια σειρά λειτουργιών και συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά το νέο Kuga προσφέρεται με τεχνολογία ενσωματωμένου μόντεμ FordPass Connect που επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν από απόσταση μία σειρά λειτουργιών του οχήματος από οποιαδήποτε τοποθεσία με σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Για παράδειγμα μπορεί να ενημερώνεται για την κυκλοφορία στους δρόμους, σε πραγματικό χρόνο , τις αλλαγές, μέσω από τις ενημερώσεις κυκλοφορίας του Live Traffic  ενώ, μέσω της εφαρμογής κινητού FordPass, μπορεί επίσης, να ελέγχει το κλείδωμα του αυτοκίνητου, να κάνει απομακρυσμένη εκκίνηση, να εντοπίσει το όχημα εκεί που το έχει παρκάρει ακόμη και να δει λειτουργίες που αφορούν την στάθμη καυσίμου κ.α.

Η εφαρμογή FordPass προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος, όπως για παράδειγμα του προηγμένου Kuga Plug-In Hybrid. Οι βασικότερες από αυτές είναι:

Επίπεδο φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας, εντοπισμό σταθμού φόρτισης, ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος  κ.α.