Σε μια απίστευτη γκάφα που εξέθεσε όσους έσπευσαν να στοχοποιήσουν έναν αστυνομικό, έπεσαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου. Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε έδειχνε ξεκάθαρα το πρόσωπο και στοιχεία ενός αστυνομικού, με τα σχόλια και τις αναρτήσεις να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον αστυνομικό που χτύπησε χωρίς έλεος τον 29χρονο στη Νέα Σμύρνη.
Ομως, η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει έναν άλλον αστυνομικό που δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, διότι απλώς υπηρετεί εδώ και χρόνια στην επαρχία.
Ο ίδιος δίνει τη δική του απάντηση σε όσους τον παρουσιάζουν ως τον πρωταγωνιστή των βίαιων επεισοδίων αναρτώντας μάλιστα μαζικές του φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
Ολα ξεκίνησαν με αφορμή το έγγραφο «Έκθεση Εξέτασης Κατηγορουμένου», όπου αναφέρεται στον αστυνομικό Παναγιώτη Αθανασόπουλο.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αστυνομικός αναφέρει πως εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί στην στην επαρχία και όχι στην Αθήνα. Μάλιστα όπως λέει επιφυλάσσεται παντώς νομίμου δικαιώματος σε όποιον συνεχίσει να τον παρουσιάζει ως πρωταγωνιστή του επεισοδίου.
Ολόκληρη η ανάρτησή του
Κάποιοι με εμπλέκουν, αναρτώντας κ τη φωτογραφία μου στο χθεσινό επεισόδιο της Ν.Σμύρνης του αστυνομικού που…
Δημοσιεύτηκε από Παναγιώτης Αθανασοπουλος στις Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση το μοναδικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στους δύο άνδρες αστυνομικούς είναι το ονοματεπώνυμό τους.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και η εταιρεία ellinika hoaxes αναφέροντας ότι ο Αθανασόπουλος Παναγιώτης που ήταν παρών στα επεισόδια στην πλατεία Ν. Σμύρνης έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. και υπηρετεί στην Αθήνα. Αντιθέτως, ο συνονόματός του κ. Αθανασόπουλος έχει σύμφωνα με την κάτωθι φωτογραφία το βαθμό του Αρχιφύλακα και υπηρετεί στην επαρχία. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως πρόκειται για μια απλή συνωνυμία.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και μια ακόμη fake φωτογραφία όπου εικονίζει τον νεαρό που δέχθηκε την αναίτια επίθεση του αστυνομικού.
Στην πραγματικότητα η φωτογραφία δεν απεικονίζει το νεαρό που δέχθηκε προσφάτως την επίθεση με το πτυσσόμενο γκλοπ στην Αθήνα. Ειδικότερα, η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με κατοίκους του νησιού της Χίου στο λιμάνι των Μεστών.