Για πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών κάνει λόγο το πόρισμα των σεισμολόγων το οποίο αφορά τη σεισμική δραστηριότητα της Λάρισας.
Το πόρισμα των σεισμολόγων Κ. Παπαζάχου, Γ. Κουκουβέλα, Ευθ. Λέκκα, Κ. Νικολόπουλου και Α. Γκανά γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Μεταξύ άλλων κρίσιμο είναι το συμπέρασμα ότι ο μετασεισμός 6 Ρίχτερ, της Πέμπτης 4 Μαρτίου «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα… μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας…».
Σε ότι αφορά την εξέλιξη της ακολουθίας «δείχνει να υπάρχει μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση στο μέγεθος και στη συχνότητα των μετασεισμών, με πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιούν κατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων».
Αναλυτικά, όλο το πόρισμα:

- Η συγκλονιστική ιστορία της Μισέλ Νιούτον: Είχε απαχθεί τριών ετών και βρέθηκε 42χρόνια μετά – «Δεν είσαι αυτή που νομίζεις»
- «Βούλιαξε» με Άγιους Βασίληδες το κέντρο – Πάνω από χίλιοι δρομείς στο φετινό Santa Run της Αθήνας
- Κύκλωμα ναρκωτικών με ντίλερ ανηλίκους: «Θα φας ξύλο μπρο» – Στο φως αποκαλυπτικοί διάλογοι







