Στη σημερινή εποχή και με βάση τα νέα δεδομένα, μαθητές και φοιτητές καλούνται να ανταπεξέλθουν στις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας, λοιπόν, ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και φοιτητών επιδοτώντας την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως laptop και περιφερειακά – εργαλεία απαραίτητα στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, που ξεκίνησε να τρέχει τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, έχει δημιουργηθεί για να στηρίξει μαθητές και φοιτητές 4 έως 24 ετών με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€. Όσοι δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ουσιαστικά λαμβάνουν ένα κουπόνι αξίας 200€ το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν για αγορά προϊόντων τεχνολογίας, είτε online είτε σε κάποιο φυσικό κατάστημα. Για να δεις αν είσαι και εσύ δικαιούχος επισκέψου το site digital-access.gov.gr. Να σημειωθεί πως με το κουπόνι αυτό υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εξοπλισμού αξίας πέραν των 200€, αλλά με επιβάρυνση του έξτρα κόστους από τον δικαιούχο.

Αν είσαι δικαιούχος λοιπόν, προτείνουμε να επιλέξεις το Public για τις αγορές σου. Γιατί; Αρχικά το Public είναι ο νο.1 προορισμός για προϊόντα τεχνολογίας, καθώς διαθέτει μια τεράστια γκάμα σε tablets, desktops και laptops που θα καλύψουν κάθε ανάγκη. Ταυτόχρονα οι αγορές για την Ψηφιακή Μέριμνα από το Public στηρίζουν τη δράση «ΔΕΣΜΟΣ για τα σχολεία» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΔΕΣΜΟΣ», εξοπλίζοντας τις αίθουσες πληροφορικής σχολείων της Ελλάδας.

Πάμε να δούμε μερικές επιλογές που ξεχωρίσαμε για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις!

Στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει η αγορά laptop, μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το Lenovo 14W. Αυτό το laptop πέρα από τον κομψό και λεπτό σχεδιασμό του, περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, μαζί με εγγύηση 24 μηνών καθώς και προστασία Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη. Με οθόνη 14”, μνήμη RAM 4GB, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών AMD Radeon R5, σκληρό δίσκο 128 SSD, είναι άνετο στη χρήση και πιάνει ασύλληπτες ταχύτητες!

Βέβαια, εξίσου καλή επιλογή αποτελεί και το HP 14s, το οποίο έρχεται και αυτό με προστασία Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη. Το συγκεκριμένο laptop είναι κατάλληλο για απλή και επαγγελματική χρήση, με μπαταρία μεγάλης διάρκειας, επεξεργαστή AMD 3020e, μνήμη RAM 4GB, κάρτα γραφικών AMD Radeon, σκληρό δίσκο 128GB SSD προσφέροντας τρομερή ασφάλεια και ανεπανάληπτη ταχύτητα!

Στην περίπτωση που έχεις στρέψει το βλέμμα σου στα tablets, το MediaPad T5 της Huawei, θα σε καλύψει στα πάντα και μαζί με το κουπόνι δε θα πληρώσεις ούτε ευρώ παραπάνω! Το tablet αυτό έρχεται μαζί με Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη, περιλαμβάνει octa-core επεξεργαστή, 2GB μνήμης RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης με μία microSD. Διαθέτει κύρια κάμερα στα 5 Megapixel, όπως και selfie κάμερα 2 Megapixel. Επιπλέον, θραύση κάνει και το Lenovo M10 το οποίο διαθέτει οθόνη 10.1 ιντσών IPS HD ανάλυσης, τεραπύρηνο επεξεργαστή, 2GB μνήμης RAM και 32GB μνήμης ROM με δυνατότητα επέκτασης έως 256GB μέσω microSD, που φροντίζουν για την ασταμάτητη λειτουργία του, χωρίς να κολλάει. Επιπλέον υποστηρίζει την τεχνολογία Amazon Alexa και μπορείς να την συνδέσεις με άλλες smart συσκευές και είναι εξοπλισμένο με κύρια κάμερα στα 5 Megapixel και selfie κάμερα στα 2 Megapixel.

Αν είσαι δικαιούχος μην καθυστερείς άλλο, μπες σήμερα στη σελίδα του Public και επίλεξε ό,τι συσκευή ή αξεσουάρ θέλεις γρήγορα και εύκολα!