Η διάσταση απόψεων που υπάρχει για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής έγινε εμφανής κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η εισήγηση της Φώφης Γεννηματά δέχθηκε την κριτική των βουλευτών που έθεσαν το ερώτημα, αν όλα πάνε καλά, τότε γιατί το κόμμα παραμένει καθηλωμένο και δεν μπορεί να ανακάμψει δημοσκοπικά;
Στην εισήγησή της η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνει από τη βάση της παράταξης στις επαφές που έχει με πολίτες και στελέχη από όλη τη χώρα και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η δυναμική του κόμματος ξεπερνά, αυτή τη στιγμή, τα εκλογικά ποσοστά του 2019.
Ζήτησε από τους βουλευτές να κωπηλατούν στην ίδια κατεύθυνση και ξεκαθάρισε τον οδικό χάρτη των εσωκομματικών διαδικασιών. Τόνισε ότι η πορεία προς την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία θα αποκρυσταλλωθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Η κυρία Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας ότι δεν ωφελεί την παράταξη η άκαιρη πασαρέλα υποψηφίων και δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες όσοι βλέπουν το μέλλον της παράταξης συσχετισμένο με τη δική τους πορεία.
Αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Γεννηματά ακολούθησε… σιωπή αφού κανείς βουλευτής δεν φάνηκε πρόθυμος να πάρει πρώτος το λόγο.
-Ας μιλήσει ο Κεγκέρογλου, ακούστηκε.
-Δεν θα μιλήσει ο Βασίλης, είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους βουλευτές είπε η Φώφη Γεννηματά.
Οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους φάνηκαν να συμφωνούν με τη γραμμή πλεύσης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας εντατικοποίηση της δουλειάς που γίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και καλύτερη προβολή του έργου της.
Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι φωνές κριτικής.
Κριτική και κόντρα Κεγκέρογλου-Κεφαλίδου
Στην τοποθέτησή τους αρκετοί βουλευτές άσκησαν κριτική στην εισήγηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση της Χαράς Κεφαλίδου που συνηθίζει να κρατά χαμηλά τους τόνους. Η κυρία Κεφαλίδου αναρωτήθηκε αφού όλα πάνε καλά πως εξηγείται η δημοσκοπική στασιμότητα του κόμματος ενώ έθεσε και ένα διαδικαστικό θέμα ουσίας. «Δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων» τόνισε και ανέφερε ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για θέμα Παιδείας χωρίς να την ενημερώσει αν και είναι η αρμόδιος τομεάρχης.
Η αντίδραση του κ. Κεγκέρογλου ήταν έντονη ενώ παράλληλα εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι, όπως είπε έχει γίνει σάκος του μπόξ
Ν. Γιαννακοπούλου: Έχουμε να συνεδριάσουμε από τον Ιούλιο!
Κριτική για την πορεία του κόμματος άσκησε και η Νάντια Γιανακοπούλου, λέγοντας ότι η κοινοβουλευτική ομάδα έχει να συνεδριάσει από τον Ιούλιο. «Γιατί ενώ η ΝΔ υφίσταται φθορές και ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο εμείς είμαστε κολλημένοι, τι φταίει» αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας: «Προφανώς δεν φταίει ο κόσμος μας». Ξεκαθάρισε επίσης, κινούμενη σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν μπορεί να εμφανίζονται ως φιλόδοξοι που δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην παράταξη όσοι θελήσουν να διεκδικήσουν την ηγεσία.
Ανδρουλάκης: Ανοιχτές διαδικασίες δεν αποδέχομαι κλειστό μητρώο
Ένα άλλο θέμα που δεν έχει ξεκαθαριστεί και προκαλεί τριβές είναι αυτό της διαδικασίας εκλογής. Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτή αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να δεχθεί διαδικασία με κλειστό μητρώο. Το ίδιο θέμα θέτει και ο Ανδρέας Λοβέδρος. Να γίνει η διαδικασία εκλογής, με ανοιχτή διαδικασία, όπως έγινε και όλες τις προηγούμενες φορές.
Καμίνης: Ποιο ΠαΣοΚ; Είμαστε και εμείς εδώ!
Κατά τα λοιπά στη συνεδρίαση έκανε την εμφάνισή του και το φάντασμα του …ΠαΣοΚ! Οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους έκαναν συνεχείς αναφορές στο ΠαΣοΚ, προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Καμίνη.
«Κίνημα Αλλαγής είμαστε, είμαστε και εμείς εδώ» είπε εμφανώς ενοχλημένος.
Γεννηματά: Χρειάζεται να ξαναγνωριστούμε;
Στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά απάντησε στις αιτιάσεις που δέχθηκε η εισήγησή της και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ανοιχτών διαδικασιών.
Με λένε Φώφη Γεννηματά, χρειάζεται να ξαναγνωριστούμε, είπε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαδικασίες, όπως προβλέπονται στο καταστατικό, θα τηρηθούν στο ακέραιο.