«Με αεροπλάνα και βαπόρια…», κάποιοι σχεδιάζουν να παρακάμψουν τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού και να κάνουν Πάσχα στα ελληνικά νησιά.
Ήδη η ΕΛ.ΑΣ έχει βάλει στο στόχαστρο τις ενοικιάσεις σκαφών και ελικοπτέρων για προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη την Μεγάλη Εβδομάδα.
Παράλληλα σύμφωνα με το OPEN, η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τις ενοικιάσεις σπιτιών μέσω Airbnb που έχουν ζήτηση για τη διοργάνωση «κορονοπάρτι».
Μάλιστα ήδη, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη ενός νεαρού άνδρα που κατηγορείται πως νοίκιασε σπίτι στην Καλλιθέα για να διοργανώσει κορονοπάρτι, εν μέσω lockdown, το βράδυ της Κυριακής.
Airbnb : Μεγάλη ζήτηση των παραθαλάσσιων κατοικιών της Αττικής ενόψει Πάσχα
Την ίδια ώρα όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια του σκάφους ή του ιδιωτικού τζετ, αναζητούν χαλαρές στιγμές δίπλα στην θάλασσα, έστω και αν η θάλασσα αυτή αφορά την Αττική.
Καθώς το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό απομακρύνθηκε, οι κάτοικοι της Αττικής φροντίζουν να πάνε σε κάποια εξοχή εντός νομού.
«Εμείς είμαστε γεμάτοι αυτή τη στιγμή. Εγώ να σας πω την αλήθεια στις εκτιμήσεις μου έπεσα έξω. Δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» αναφέρει ο Φώτης Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.
«Το 2019 ο «τιμωρημένος» Αθηναίος έμενε στα προάστια του νομού Αττικής γιατί όλοι πήγαιναν στα χωριά τους ή σε εξωτικά μέρη. Αυτή τη στιγμή το 2021 είναι πολυτέλεια γι’ αυτόν που θα μπορέσει να πάει στον νομό Αττικής που δεν πήγαινε το 2019» τόνισε στο Mega ο κ. Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτικών
Σούνιο και Λαύριο βιώνουν τις περασμένες δόξες
Ενδεικτικά στη Βραυρώνα και τον Ωρωπό η πληρότητα ξεπερνά το 90%. Στο 85 και το 81% κυμαίνεται η πληρότητα σε Κινέτα και Πόρτο Ράφτη αντίστοιχα. Ενώ, στην Αίγινα η πληρότητα βρίσκεται πάνω από 75%.
«Το 85-90% είναι οικογένειες, άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν με τηλεργασία από τον Μάρτιο 2020. Είναι κλεισμένοι στο σπίτι 12 μήνες και θέλουν μαζί με την οικογένεια τους να βρεθούν σ’ ένα πιο ωραίο περιβάλλον» εξήγησε ο κ. Μπάκας.
Αυξάνονται και οι τιμές
Μαζί με τη ζήτηση, έχουν πάρει την ανηφόρα και οι τιμές. Τα Airbnb στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, που άλλες χρονιές έμεναν στα αζήτητα για το Πάσχα, φέτος βλέπουν τις χρεώσεις τους να εκτοξεύονται στα ύψη.
«Επειδή δεν μπορούσαν να φύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έκλειναν μια μονοήμερο ή ένα τριήμερο σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τα κοστολόγια τότε ήταν 30-40 ευρώ ανά ημέρα. Σήμερα αγγίζουν και τα 100 ευρώ» ανέφερε ο κ. Μπάκας.
Ενδεικτικά στο Σούνιο οι τιμές για τριήμερη διανυκτέρευση αρχίζουν από τα 270 και φτάνουν τα 516 ευρώ
- Στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ
- Στο Πόρτο Ράφτη από 180 έως 470 ευρώ
Ενώ, πιο οικονομικές έρχονται οι πασχαλινές διακοπές στη Λούτσα, την Παλαιά Φώκαια και την Κινέτα που οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 380 ευρώ.
Η Χαλκιδική παραμένει η μοναδική ελπίδα των Θεσσαλονικέων
Πιο υποτονική είναι η κίνηση στη Θεσσαλονίκη με τους περισσότερους να περιμένουν έστω και την τελευταία στιγμή το «άνοιγμα» της πολυαγαπημένης τους Χαλκιδικής.
«Όλοι περιμένουν την τελευταία στιγμή. Πολλά τηλέφωνα αν θα μπορούν να έρθουν, ρωτάνε αν κάνουν τα self tests αν θα μπορούν να έρθουν. Μέχρι στιγμής πάντως, την τιμητική τους έχουν τα νότια προάστια της Θεσσαλονίκης όπως η Επανομή» ανέφερε ο κ. Χατζηγαβριηλίδης, ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.
Η λαχτάρα των Αθηναίων για διακοπές μετά από 1 χρόνο πανδημίας είναι τέτοια που κάνουν προκρατήσεις διαμερισμάτων στη συμπρωτεύουσα αν και ακόμα δεν έχουν επιτραπεί οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
Οι κρατήσεις σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αρχίζουν μετά τις 14 Μαϊού κυρίως από αλλοδαπούς τουρίστες.