Τα ηλεκτρικά προσφέρουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, πλέον μεγάλη αυτονομία και προσεχώς ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις. Η σειρά ID των ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen ενισχύει τη γκάμα της με το brand GTX.

Ουσιαστικά, αποτελεί την σπορ πλευρά της ηλεκτροκίνησης για την οικογένεια των μοντέλων ID, όπου , χάρη στα δύο γράμματα GT, δύο γράμματα που έχουν την δική τους ιστορία στην αυτοκίνηση και έχουν ταυτιστεί με την οδηγική απόλαυση, θα υπόσχονται επιδόσεις υψηλού επιπέδου και στα ηλεκτρικά.

Συγκεκριμένα, το νέο GTX θα κινείται από δύο κινητήρες, οπότε, αυτόματα θα προσφέρει και τετρακίνηση με συνδυαστική ισχύ 220 kW (299 PS).  Σε επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα,  η τελική ταχύτητα ορίζεται στα  180 χλμ./ώρα ενώ, η μπαταρία καθαρής ενεργειακής χωρητικότητας έως 77 kWh θα του δίνει αυτονομία έως 480 χλμ. (WLTP).

Θα προσφέρεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κ.α.

Αναμένεται να προσφέρει ένα άνετο σαλόνι χάρη στο μακρύ μεταξόνιο των 2,77 μέτρων. Και σε αυτό το μοντέλο ξεχωρίζουν οι  καινοτόμες τεχνολογίες οθόνης, όπως η head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, το πλήρως ψηφιοποιημένο ταμπλό κ.α.  Επίσης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προφίλ οδήγησης , Eco, Comfort, Sport, Individual και Traction.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι!