Έχουν περάσει 13 χρόνια από το φρικτό έγκλημα στο Παγκράτι, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Ο ηθοποιός δέχτηκε 21 μαχαιριές και άφησε την τελευταία του πνοή επιτόπου, με την οικιακή του βοηθό να βρίσκει το πτώμα του την επόμενη ημέρα. Από τότε η οικογένειά του «τραβάει τον δικό της Γολγοθά». Μπορεί ο δολοφόνος να οδηγήθηκε στην φυλακή όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να απαλύνει τον πόνο τους.
Το σπίτι που συνέβη το τραγικό περιστατικό στις 4 Ιουνίου 2008 σφραγίστηκε. Ο αγαπημένος ανιψιός του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο Γιώργος που είναι και μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του ηθοποιού δεν πείραξε τίποτα στο ρετιρέ. Η οικογένεια του μάλιστα προσπαθούσε αρκετό καιρό μετά τον θάνατό του να το νοικιάσει αλλά αυτό ήταν δύσκολο. Τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, καθώς μετά νοικιάστηκε και σήμερα μένει εκεί ένας γνωστός και διακεκριμένος αρχιτέκτονας δίνοντας νέα ζωή στο διαμέρισμα.
Τι είχε συμβεί το 2008
Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε κατακρεουργημένος στο σαλόνι του σπιτιού του, στην οδό Μετεώρων 14, στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες. Πενήντα μία ημέρες μετά η ασφάλεια εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβε τον δράστη. Το ειδεχθές και απίστευτης βιαιότητας έγκλημα διέπραξε ο 34χρονος -τότε- Γεωργιανός, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.
Ενώπιον του δικαστηρίου ο δολοφόνος δήλωσε μετανοημένος και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, γεγονός που τον έθιξε βαρύτατα. Το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο δεν πίστεψε τις δικαιολογίες του και του επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ειδικότερα, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού τού πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.
Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας, που άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή των ισοβίων στον κατηγορούμενο, καθώς στην αγόρευσή του είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Είχε μάλιστα περιγράψει τον κατηγορούμενο ως «επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα» και που συνειδητά «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».
Ο δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σεργιανόπουλου, το 2019 έδωσε στο φως άγνωστες πτυχές της δολοφονίας και του χαρακτήρα του ηθοποιού. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του, «ο ηθοποιός σκοτώθηκε από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολεμικές τέχνες, ήταν πρωταθλητής στο τζούντο. Βάσει του κινητού του Νίκου συνελήφθη, το είχε πάρει μαζί του και όταν το ενεργοποίησε μπορέσαμε και τον βρήκαμε… Το δράμα αυτής της οικογένειας είναι ανεπανάληπτο. Πέθανε η αδελφή του, πέθανε ο γαμπρός του, πέθανε η μάνα του, οι οποίοι θάνατοι αυτοί έρχονταν λίγο πριν από ένα δικαστήριο. Ήταν συγκλονιστικό. Ο άνθρωπος αυτός δεν σκότωσε εκείνη τη στιγμή μόνο τον Νίκο, «σκότωσε» τέσσερις ανθρώπους».