H γκάμα της Mercedes-Benz EQA 250 ενισχύεται από δύο πιο ισχυρές εκδόσεις, που έχουν ως κοινό σημείο την τετρακίνηση. Οι νέες EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC προσφέρονται ήδη στην αγορά, όντας δύο εκδόσεις που παρέχουν, ότι και η πιο «απλή» εκδοχή στον τομέα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης με τα οφέλη ενός γνήσιου τετρακίνητου μοντέλου που κλέβει την παράσταση με τις αυξημένες ικανότητες του, εντός αλλά και εκτός δρόμου, σε διαδρομές με μειωμένα αποθέματα πρόσφυσης και όταν κινείται σε αυτοκινητοδρόμους με κακές καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, η αμιγώς ηλεκτρική EQA 300 4MATIC αποδίδει 228 ίππους και 390 Nm ροπής, ενώ, μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δλ.. Ως ηλεκτρικό η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Η μέση τιμή της κατανάλωσης ρεύματος είναι 17,5-18,5 kWh/χλμ. Η πιο ισχυρή και εξίσου τετρακίνητη εκδοχή, η  EQA 350 4MATIC διαθέτει ισχύ 292 ίππων και 520 Nm ροπής.  Επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δλ., η τελική σταματά στα 160 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 17,5-18,5 kWh/χλμ.

Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε θέματα τεχνολογίας, συνδεσιμότητας. Για παράδειγμα ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται από το στάνταρ σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό, όπως και το σύστημα πλοήγησης με σύστημα «ηλεκτρικής νοημοσύνης». Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το νέο «πακέτο» με τους προβολείς LED High Performance και το σύστημα προσαρμογής ακτίνας προβολέων Adaptive Highbeam Assist, το πορτ μπαγκάζ με σύστημα EASY-PACK, με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο, η κάμερα οπισθοπορείας για ακόμη καλύτερη ορατότητα και άνεση κατά τους ελιγμούς.

Η γερμανική φίρμα δίνει πολλές εναλλακτικές προτάσεις στον τομέα της φόρτισης της μπαταρίας χωρητικότητας 66,5 kWh. Όταν η φόρτιση γίνεται με εναλλασσόμενο ρεύμαμε τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Σε ταχυφορτιστή, ο χρόνος μειώνεται εντυπωσιακά, όπου μπορεί να επιτευχθεί φόρτιση του οχήματος σε 30 λεπτά. Στα ατού περιλαμβάνεται και η εν ενεργεία συνεργασία της Mercedes-Benz Ελλάς με την Elpedison , όπου οι πελάτες του νέου ηλεκτρικού οχήματος μπορούν να επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα Drive Green Welcome , μεταξύ αυτών και η σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή.

Η νέα EQA 300 4MATIC κοστίζει στην ελληνική αγορά €57.100 ενώ η ισχυρότερη EQA 350 4MATIC κοστίζει €59.900. Η EQA 300 4MATIC, στην ελληνική αγορά, θα προσφέρεται και σε  μια ειδική έκδοση λανσαρίσματος που θα διαθέτει τη γραμμή εξοπλισμού AMG, με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό.