Αυξάνεται ο προβληματισμός για τους «χαμένους ασυρμάτους» της ΕΛ.ΑΣ που καταλήγουν πιθανόν σε χέρια επικίνδυνων κακοποιών!
Νέος εσωτερικός έλεγχος των τελευταίων ωρών ανέδειξε – όπως αποκαλύπτει «tovima.gr» ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, εξι ψηφιακοί φορητοί πομποδέκτες που βρίσκονταν σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Αθήνας έχουν χαθεί. Χωρίς μάλιστα να μπορεί να προσδιορισθεί ούτε ποιος είναι ο «παραλήπτης» τους, αλλά ούτε σε ποια χρονική στιγμή εξαφανίσθηκαν από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, το οποίο θεωρείται από τις πιο κρίσιμες υπηρεσίες για την αστυνόμευση της Αθήνας.
Είναι ακόμη εντυπωσιακό, ότι ενώ η διαπίστωση για την «εξαύλωση» των ψηφιακών ασυρμάτων της ΕΛ.ΑΣ είχε υπάρξει από τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης .
Ετσι μόνο τα τελευταία 24ωρα υπήρξε δήλωση απώλειας, ενημέρωση κεντρικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ κι αναμένεται παρέμβαση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που πιθανόν θα κληθεί να εξακριβώσει τι έχει συμβεί.
Κι όλα αυτά μόλις τρία 24ωρα μετά από έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν διαπιστώσει ότι ψηφιακός ασύρματος (με κωδικοποιημένο σήμα) που είχε «εξαφανισθεί» από αστυνομικούς φρουρούς πολιτικού προσώπου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου είχε καταλήξει σε συμμορία ληστών στην δυτική Αττική, τα μέλη της οποίας κατέγραφαν τις επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποφεύγουν συλλήψεις, ελέγχους κλπ.
Επιπλέον στις αρχές του χρόνου είχε προκύψει ότι ένας 58χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσε στην ΓΑΔΑ είχε υπενοικιάσει έναντι 5.000 ευρώ μηναίως τον ασύρματο του, επίσης σε σπείρες διαρρηκτών και ληστών στα δυτικά προάστια.
Σημειώνεται ότι οι έξι χαμένοι ασύρματοι από το αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ήταν του συστήματος επικοινωνίας “Tetra” που έχουν αντικατασταθεί σταδιακά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από εκείνους της εταιρείας “Sepura”.
Τωρα αυτοί οι ασύρματοι που έχουν εξαφανισθεί είναι εκτός συστήματος και λειτουργίας, κι έτσι είναι δύσκολο να εντοπισθούν με την διαδικασία ελέγχου στίγματος.
Όμως, όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, το ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί ποιοι ήταν οι αστυνομικοί χρήστες τους, πως και πότε χάθηκαν και να γίνει αντιληπτό για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να ήσαν κι αυτοί σε χέρια ύποπτων προσώπων.