Η VW  έχει μακρά παράδοση στις άνετες και πολυτελείς …κλούβες, με το νέο T7 που πατάει σε ένα νέο πλαίσιο, ιο MQB, και έχει εξελιχθεί και για επαγγελματικά οχήματα, δίνει λύσεις σε όσους αναζητούν ένα άνετο, μεγάλο οικογενειακό μοντέλο, όντας μια λύση για πολύτεκνους αλλά και επαγγελματίες με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για μεταφορά προσωπικού από το αεροδρόμιο κ.α. .  Το νέο μοντέλο είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με άνεση που ξεχωρίζει συνδυαστικά με το πολυτελές πακέτο, την ψηφιοποιημένο καμπίνα κ.α.

Όλα τα καθίσματα μπορούν να αφαιρεθούν, ή και να περιστραφούν κατά 180 μοίρες, οπότε, μπορεί να γίνει άνετα ένα σαλόνι όπως στο σπίτι μας. Συνολικά, στο εσωτερικό του μπορούν να καθίσουν με άνεση επτά επιβάτες.

Ο οδηγός έχει μπορστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών και μια οθόνη αφής 10,0 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Εκεί που ξεχωρίζει είναι το υβριδικό Plug – in σύνολο με κινητήρα 1.4 TSI, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 13,0 kWh.

Η συνδυαστική απόδοση είναι 218 ίπποι και 350 Nm, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις. Επίσης, η γκάμα θα συμπληρωθεί και από τους κινητήρες  1.5 και 2.0 TSI με 136 και 204 ίπποι, καθώς και 2.0 TDi με 150 ίππους.

Το εξωτερικό του σχεδιαστικό ντιζάιν είναι ιδιαίτερα μοντέρνο ενώ, σε διαστάσεις το  Τ7 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μήκους (4,973 και 5,173 μέτρα) και μεταξόνιο 3,124 μέτρων. Ο χώρος αποσκευων ξεκινάει από τα  469 έως και 3.672 λίτρα, ενώ, η μεγάλη εκδοχή, μπορεί αν αγγίξει έως και τα 4.000 λίτρα!