Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Δομοκού πέρασε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος μετήχθη στο κατάστημα κράτησης μετά από απόφαση του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών του Εφετείου Αθηνών.

Ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από εννέα μήνες διαφυγής.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την 1η Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Περικλή Σταυριανάκη, φαίνεται πως όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου, όπου και συνελήφθη.

Το αίτημα του Παππά

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε σε ένα ειδικό χώρο, όπως προβλέπουν τα ειδικά πρωτόκολλα για τον κοροναϊό και θα παραμείνει εκεί για 14 ημέρες. Παράλληλα, υποβλήθηκε σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να μπει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Σημειώνεται πως στις φυλακές Δομοκού κρατείται όλο το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, εκτός από τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Φαίνεται ότι σχεδίαζε να το σκάσει στο εξωτερικό

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν στοιχεία που συνηγορούν στην εκτίμηση πως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, προετοίμαζε τη διαφυγή του στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τα στοιχεία αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του, η Αντιτρομοκρατική εξέταζε άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του, για να διαπιστώσει εάν κάποιο εξ αυτών τού παρείχε κρησφύγετο, χωρίς να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Οσο περνούσαν οι μήνες, αυτός ο κύκλος των προσώπων διευρυνόταν αγγίζοντας, σύμφωνα με αστυνομικούς με γνώση της υπόθεσης, τα 300 άτομα. Η 52χρονη πρώην υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2019 με συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, που τον υπέθαλπε στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Ζωγράφου, χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς «πρόσωπο υπεράνω υποψίας».

Για να επιβεβαιώσουν ότι βρισκόταν πράγματι στο εσωτερικό του σπιτιού ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ερεύνησαν ακόμη και τα οικιακά απορρίμματα που έβγαζε η 52χρονη από το ισόγειο της οδού 28ης Οκτωβρίου 24. «Εντάξει, έρχομαι», φέρεται να είπε ο Παππάς στους αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης, μόλις χτύπησαν την πόρτα και δήλωσαν την ιδιότητά τους.

«Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν ο Χρήστος Παππάς κρυβόταν από την αρχή στο συγκεκριμένο σπίτι», αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, εκτιμάται πως ο καταζητούμενος είχε βρει καταφύγιο εκεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Tα ερωτικά ραβασάκια στο κρησφύγετο

Εντωμεταξύ, μυστήριο επικρατεί γύρω από τα σημειώματα τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής.

Τα νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στο διαμέρισμα ανάμεσα σε άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορούμενη για υπόθαλψη εγκληματία δήλωσε άγνοια.

Αυτά έγραφαν:

«ΔΧΠ σ´αγαπάω»

«Σ’αγαπάω, αδέκαστος»

«Σ’αγαπάω, πατήρ»

«Δάσκαλος»

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε το πρωί ότι το μόνο που τον ρώτησε ο Χρήστος Παππάς είναι εάν είχε λάβει μια επιστολή που του είχε στείλει. «Μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα. Δεν ξέρω ακόμη κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα» είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Δεν αποκλείεται λοιπόν αυτός να ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Χρήστος Παππάς προσπαθούσε να επικοινωνήσει με όσους ήθελε όσο βρισκόταν στο κρησφύγετό του στην περιοχή του Ζωγράφου.