Η κόντρα ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους του φετινού πρωταθλήματος στην Formula1 μόλις ξεκίνησε. Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον απασφάλισαν και ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον, για το σοβαρό ατύχημα που είχαν οι δύο οδηγοί, στην αρχή του βρετανικού αγώνα, όταν σε μια στροφή, ο βρετανός πρωταθλητής εξοστράκισε τον πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν, εκτός πίστας , στέλνοντας τον στις μπαριέρες και μετά στο νοσοκομείο.

Χαμένος από το ατύχημα ο Φερστάπεν, κερδισμένος ο Χάμιλτον αλλά η κόντρα και για τους δύο μόλις ξεκίνησε, εκτός πίστας, ή καλύτερα σε μια νέα …πίστα, αυτή των social media, με βολές ένθεν και ένθεν, χωρίς …φρένο.  Ο χώρος της Formula1, μετά το ατύχημα των κορυφαίων πιλότων,  μυρίζει μπαρούτι, προς όφελος των θεατών, που περιμένουν το επόμενο γκραν πρι, την 1η Αυγούστου όπου θα δουν το δίδυμο Χάμιλτον – Φερστάπεν σε νέες κόντρες.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν αποτελούν το πρώτο δείγμα για το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, από την περασμένη Κυριακή ανάμεσα στους δύο οδηγούς, που μάλλον, θα αργήσουν να ανταλλάξουν χαμόγελα την επόμενη φορά που θα διασταυρωθούν στα πιτ στοπ. Ο Φερστάπεν χαρακτήρισε ( για κάποιους ήταν υπερβολικός για άλλους απολύτως δικαιολογημένος) τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή αντιαθλητικό και ασεβή. « Είναι αντιαθλητικός και ασεβής. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει στο πόντιουμ την νίκη του, την στιγμή που είμαι ακόμη στο νοσοκομείο».

Είχε …Αγιο

Ο Φερστάπεν είχε Άγιο, όπως λένε οι γιατροί, διότι, τα 51G της πλευρικής δύναμης που τον χτύπησαν όταν το μονοθέσιο του σχεδόν διαλύθηκε στα προστατευτικά της βρετανικής πίστας, θα μπορούσαν να του είχαν προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Τέλος καλό, όλα καλά, για τον ταλαντούχο πιλότο της Red Bull,  όμως, ο Χάμιλτον, που δεν συνηθίζει να αφήνει να πέσει κάτι κάτω,  δίνει τη δική του ερμηνεία για το συμβάν που είχε με τον Φερστάπεν. « Ο Φερστάπεν είναι αρκετά επιθετικός, και θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια συμβάντα».

Νίκησε ο Χάμιλτον, την περασμένη Κυριακή στην πατρίδα του, «έγδαρε» όμως, την δημοφιλία του. Οι 100.000 θεατές υποδέχθηκαν τον Χάμιλτον ως τον απόλυτο νικητή του προχθεσινού γκραν πρι, που επέστρεψε σε τροχιά νικών, όμως, οι μετοχές «δικαίωσης» του Φερστάπεν ανεβαίνουν ταχύτατα.

Ο νικητής της «καρδιάς» είναι ο Φερστάπεν, που θα δώσει και μια άλλη μάχη. Να αλλάξει την γνώμη του κοινού μέσω του νέου του «όπλου» στα social media μιας και θεωρεί την ποινή των 10 δευτερολέπτων στο Χάμιλτον «επιδερμική». Το ίδιο ισχύει και για τον  Χάμιλτον, που δεν χάνει ευκαιρία να «πυροβολήσει» όποιος του θίξει το αγωνιστικό του ήθος.

Ο Φερστάπεν αν και συνεχίζει να έχει το προβάδισμα στην βαθμολογία των οδηγών, μετά το προχθεσινό γκραν πρι αισθάνεται την ανάσα του Χάμιλτον, ο οποίος, μείωσε την διαφορά τους στους 8 βαθμούς ( Ο Φερστάπεν έχει 185 βαθμούς και ο Χάμιλτον 177).