Το Renault Captur, που προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις και μοτέρ ( βενζίνη, διπλού καυσίμου με υγραέριο, plug – in υβριδικό κ.α.) αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις στην κατηγορία του με ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού και εξαιρετικά επίπεδα άνεσης αλλά και τεχνολογικής υπεροχής σε συστήματα ψυχαγωγίας και ασφάλειας.

Σήμερα, η γαλλική φίρμα ενισχύει τη γκάμα του με μια ακόμη έκδοση, που φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα. Ειδικότερα, στην ελληνική αγορά υπάρχει και η επιλογή του  Captur που κάτω από το καπό του φέρει τον 4κύλινδρο 1.3 TCe με ισχύ 140 ίππους και ροπή στα 260 Nm. Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυάαζεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα,  12V που παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 0,13 kWh. Η νέα έκδοση συνδυάζεται μαποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων EDC . Σε επιδόσεις μπορεί να πιάσει τα 0-100χλμ/ώρα σε 9,2΄΄ ενώ, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 196 χλμ/ώρα.

Οι εκπομπές CO2 και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνονται είναι 131-143 γραμμάρια/χλμ και 5,8-6,3 λίτρα/χλμ, αντίστοιχα. Το νέο, ήπια υβριδικό Captur προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Expression Plus και Dynamic. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων με την πληθώρα εφαρμογών και πληροφοριών που δίνει στον οδηγό, ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7”, οι αισθητήρες βροχής και φώτων κ.α.

Το νέο υβριδικό Renault Captur κοστίζει στην ελληνική αγορά από €25.120.