Η αυτοκίνηση οδεύει στην ηλεκτροκίνηση με ταχείς ρυθμούς και η Mercedes επιθυμεί να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Για αυτό το σκοπό και ο γερμανικός όμιλος έχει έτοιμο σχέδιο για το μέλλον της που προϋποθέτει την επένδυση άνω των40 δισ ευρώ , που θα καλύψει κάθε τομέα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Επίσης, έως το 2025 η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει τρεις νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες ώστε πάνω σε αυτές να πατήσουν όλα τα νέα μοντέλα, που θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους τα επόμενα χρόνια.

«Θέλουμε και θα κυριαρχήσουμε σε αυτόν τον τομέα» δήλωσε το αφεντικό του ομίλου της Daimler,  Ola Källenius, τονίζοντας ότι: «οι παραδοσιακοί κινητήρες θερμικής καύσης βρίσκονται στο σημείο μηδέν». O ηγέτης της Mercedes-Benz  τόνισε ότι η γερμανική φίρμα  θα μειώσει κατά 80% τις επενδύσεις της σε μοτέρ εσωτερικής καύσης και plug-in hybrid τεχνολογίες έως το 2026.

Πάντως, το μέλλον της κινητικότητας είναι ηλεκτρικό και στον τομέα των μεταφορών. Το μερίδιό της σε ηλεκτρικά οχήματα αλλά και στα ηλεκτρικά βαν και τα μεγαλύτερα φορτηγά θα αυξάνεται συνεχώς, ιδίως τα επόμενα χρόνια που η φίρμα θα δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα σε εξηλεκτρισμένα επαγγελματικά οχήματα.  Στόχος της φίρμας, να έχει ηγετικό ρόλο στην ηλεκτρική κινητικότητα στον τομέα των φορτηγών.

Εξίσου σημαντικό, ότι η νέα …σοδειά μπαταριών θα μπορούν να εξοπλίσουν όλα τα μοντέλα της φίρμας, τόσο των επιβατικών όσο και των φορτηγών της.