Η προσπάθεια του Χρήστου Βολικάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε με μία εμφάνιση που δεν ήταν αντιπροσωπευτική της προσπάθειας που έχει καταβάλει ο Έλληνας πρωταθλητής.
Στο τελευταίο από τα 4 αγωνίσματα του Omnium, στο αγώνισμα των πόντων, ο Βολικάκης εγκατέλειψε στον 78ο από τους 100 γύρους έχοντας συλλέξει έναν βαθμό, στο 1ο από τα 10 sprint. Στο αγώνισμα αυτό, βαθμολογούνται οι 4 πρώτοι αθλητές στο sprint που έρχεται κάθε 10 γύρους, όσοι κλείσουν γύρο άλλους αθλητές παίρνουν 20 πόντους και όσοι δεχθούν γύρο χάνουν 20 πόντους. Ο Βολικάκης ξεκίνησε δυναμικά όμως στη συνέχεια δεν είχε τα κατάλληλα πλασαρίσματα, δεν είχε την ψυχολογία και τις δυνάμεις και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με 22 γύρους να απομένουν
Ο 33χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας ήταν συντετριμμένος στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ έπειτα από το τέλος των προσπάθειών του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποχωρήσει απ’ τη δράση.
«Δεν ξέρω τι να πω. Απογοήτευση. Θέλω να πω ένα συγγνώμη σε αυτούς που με στήριξαν και έκατσαν να με δουν. Τους έχω απογοητεύσει όλους, αλλά πραγματικά αυτά είχα να δώσω. Σίγουρα μπήκα αγχωμένος, δεν μου βγήκαν τα πρώτα αγωνίσματα. Από ένα σημείο και μετά, ουσιαστικά απλά προσπαθούσα να τερματίσω, κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Πρώτη φορά τρέχω στο συγκεκριμένο στυλ με αυτόν τον τρόπο, τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις ώρες. Κάτι το οποίο δεν μπορούσα να χειριστώ.
Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το στυλ, ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο μέρες. Μετά πήγαν τέσσερα αγωνίσματα σε μία μέρα, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα. Μετά έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Αυτά είναι απλά για να τα λέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είχα αγωνιστική ένταση, με έναν αγώνα ήρθα εδώ. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγώνες, φάνηκε αυτό, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.
Κάνουμε μια προσπάθεια με τον προπονητή, την ομάδα και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας πιστεύουν. Δεν μπόρεσα να τους κάνω τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα να χαρούν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μόνο απογοήτευση. Θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τα επόμενα βήματα, αν πρέπει να συνεχίσω την ποδηλασία ή να σταματήσω, αν πρέπει να αλλάξω αγώνισμα. Είναι η τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη φορά σε αυτό το είδος. Πριν από τον αγώνα ήμουν χαρούμενος γιατί κατάφερα να προκριθώ σε ένα είδος εντελώς καινούργιο για μένα, αλλά ήρθα εδώ για να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Δεν μπόρεσα να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Ήταν η μοναδική φορά που δεν χάρηκα σε καμία στιγμή, σε κάποιο αγώνισμα. Να πω ότι έτρεξα και τα έδωσα όλα. Δεν ξέρω τι να πω. Τίποτα, τίποτα. Πρέπει να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολλά πράγματα.
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος η αλλαγή είδους. Τους αθλητές αυτούς τους έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες. Αν μπορώ να πω κάτι, είναι μόνο ότι δεν είχαμε αγώνες, με τέτοια ένταση είχα να κάνω αγώνα από το 2019. Μετά τον κορονοϊό δεν είχα κάτι αντίστοιχο. Η αλλαγή αυτή έγινε την τελευταία στιγμή, με τέσσερα αγωνίσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό ευνοεί τους αθλητές που έχουν περισσότερη αντοχή. Εμένα τα πλεονεκτήματά μου είναι το σπριντ και η δύναμη, όχι η αντοχή μου. Ήμουν πολύ παθητικός. Άντε να είχα δικαιολογία μόνο στο πρώτο αγώνισμα ότι μπήκα με άγχος. Μετά δεν είχα τίποτα. Απογοήτευσα όσους με πίστεψαν, δεν έκανα τίποτα».
Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Omnium αναδείχθηκε ο Βρετανός Matthew Walls με 153 πόντους συνολικά τερματίζοντας 2ος στο αγώνισμα των πόντων, έχοντας βαθμολογηθεί σε 5 sprint και έχοντας 20 πόντους επιπλέον, κλείνοντας γύρο. Ο Νεοζηλανδός Campbell Stewart κατάφερε να ανέβει στη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας έχοντας κλείσει δύο γύρους στους αντιπάλους του. Ο Elia Viviani που έκανε επίθεση διαρκείας στο δεύτερο μισό του αγώνα, ολοκλήρωσε την 4η παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην 3η θέση,
- Αμαλιάδα: Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. – Την μήνυσε άτομο που «φωτογράφισε» ως πατέρα των παιδιών της
- Αντώνης Σαμαράς: Προαποφασισμένη η απόφαση της διαγραφής μου
- Η Kaizen Gaming επιβραβεύεται για την στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού της στα φετινά HR Awards, αποσπώντας 13 διακρίσεις