Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά επανέρχεται στο προσκήνιο, με την υπόθεση όχι μόνο να μην κλείνει, αλλά με τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Πρόσωπα από τον συγγενικό και στενό κύκλο του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου καλούνται συνεχώς για καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πιλότος είχε συνεργό στη συγκάλυψη της δολοφονίας της 20χρονης, εξαφανίζοντας στοιχεία ή παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια στο δράστη.
«Είναι λογικό και να καταθέσουν και άτομα του κοινωνικού περιγύρου και του οικογενειακού κυρίως. Είναι στα πλαίσια των ανακριτικών πράξεων και γίνονται από τον κύριο ανακριτή. Δεν αφορά κάτι άλλο» λέει ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.
Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε βοήθεια από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο και υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του κατά τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά και στο στήσιμο της ληστείας που σκηνοθέτησε στη συνέχεια για να ξεφύγει από τις Αρχές.
«Υπάρχει άρνηση όσον αφορά από μέρος του εντολέως μου σε αυτό το ζήτημα. Σε καμία περίπτωση ούτε από τη δικογραφία, ούτε από τη μέχρι τώρα έρευνα εν εξελίξει που υπάρχει δεν έχει προκύψει το παραμικρό»
«Θα σε σκοτώσω»
Την ίδια ώρα, ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν κατά πόσο τα τρια τηλεφωνήματα με απειλές που δέχτηκε η Ελένη Μυλωνοπούλου, σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, στις 21 με 25 Μαΐου, από άγνωστο άνδρα που της διαμήνυσε πως θα την σκοτώσει, σχετίζονται με την υπόθεση.
Τα τελευταία 24ωρα μνημονεύθηκε ότι «υπήρξαν κλήσεις για καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ ενός συγγενούς του πιλότου, για ενδεχόμενη σχέση του με τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε βάρος της κ. Μυλωνοπούλου αλλά και της συνεργάτιδας της». Στελέχη των αρχών ασφαλείας σημείωναν ότι «η έρευνα αυτή είναι πλέον στην κύρια ανάκριση και διεξάγεται μόνο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς. Επιπλέον δεν έχει δοθεί καμιά σχετική δικαστική παραγγελία για διερεύνηση κάποιας πτυχής της στις αστυνομικές αρχές».
«Οποιαδήποτε κατάθεση υπάρχει από τρίτα πρόσωπα στην δικογραφία τουλάχιστον, που αναφέρουν κάποιες αόριστες καταστάσεις, αυτά θα κριθούν και θα κριθούν και μεταγενέστερα», λέει από τη μεριά του ο δικηγόρος του πιλότου.
Μάλιστα, εκτός από την κ. Μυλωνοπούλου, και πρώην συνεργάτης της δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα, το οποίο μάλιστα ηχογραφήθηκε από τον τηλεφωνητή του γραφείου του, ενώ το επίμαχο διάστημα η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, στην οποία η Καρολάιν εμπιστευόταν τα προβλήματα στον γάμο της με τον σύζυγο που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της, βρήκε δολιοφθορές στο αυτοκίνητό της.
«Αυτά τα οποία αναφέρονται ενδεχομένως, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, σίγουρα και αυτή είναι που έκρινε ή θα κρίνει αν υπάρχει εμπλοκή οποιαδήποτε ανθρώπου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει» συνεχίζει ο συνήγορος του Αναγνωστόπουλου.
Σχεδόν 4 μήνες μετά το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει στη φυλακή, με τα τελευταία κομμάτια στο παζλ της δολοφονίας να εξακολουθούν να λείπουν και τις έρευνες της αστυνομίας να συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον.
Τα «τυφλά τηλεφωνήματα» και ο στόχος της έρευνας
Δύσκολο έως απίθανο είναι σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλο, να είχε συνεργό στην εγκληματική πράξη αυτή κάθε αυτή ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, «συνεργός να είναι παρών με φυσική παρουσία πρόσωπο στον τόπο του εγκλήματος δεν ισχύει».
Όσον αφορά τα τρία απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας του ζευγαριού, Ελένη Μυλωνοπούλου, οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για «τυφλά τηλεφωνήματα».
Κι αυτό, διότι, απειλητικά τηλεφωνήματα, δέχθηκε και μια σύμβουλος της κ. Μυλωνοπούλου, η οποία δεν είχε σχέση με τις συνεδρίες με την άτυχη Καρολάιν και τον μετέπειτα συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
Συνεπώς υπάρχει εικόνα για «τυφλά τηλέφωνα», δηλαδή κάποιοι να βρήκαν τα τηλέφωνα από την ιστοσελίδα και καλούσαν. Έτσι, είτε πρόκειται για φαρσέρ είτε τα συγκεκριμένα απειλητικά τηλεφωνήματα σχετίζονταν με ορισμένες διενέξεις που είχε η κ. Μυλωνοπούλου.
«Στόχος δεν είναι να βρεθεί ο συνεργός, αλλά να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο προσχεδιασμός της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν» κατέληξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.