Σύμφωνα με την καταγγελία της Άννας Μαστοράκου, αντιπροέδρου του Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, υπάρχει οργανωμένη συμπεριφορά από ομάδες αντιεμβολιαστών που ασκούν πιέσεις για να εξασφαλίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα από μοριακό ή rapid test κοροναϊού.
Το ποσό για ένα θετικό αποτέλεσμα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ, ανέφερε η κ. Μαστοράκου, και πρόσθεσε πως οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς.
Η ίδια μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως έχει ενημερώσει για το θέμα τον πρώην υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους.
Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνέπειες έχει αυτό.
Πίεση σε πολλές περιοχές της χώρας
«Έχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.
Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση. «Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.
Ομολόγησε τη δράση της η υπάλληλος από το ΚΥ στην Καρδίτσα
Τόσο ο Μάριος Θεμιστοκλέους, όσο και ο Θάνος Πλεύρης έχουν προειδοποιήσει με αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για όσους προβαίνουν σε ανάλογες ενέργειες.
Την ίδια στιγμή η διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ομολόγησε τη δράση της και ζήτησε την επιείκεια των Αρχών.
Όπως αναφέρει το MEGA, η εργαζόμενη και σύζυγος αστυνομικού υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργό.
«Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκεια σας για την τιμωρία μου», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Η διοικητική υπάλληλος πήγε να καταθέσει, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κατά πολιτών
Νωρίτερα, σήμερα, Δευτέρα (06.09.2021), ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, όπου υπάγεται το Κέντρο Υγείας Παλαμά, βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές και κατέθεσε τον φάκελο της υπόθεσης.
«Με εντολή του υπουργού Υγείας κατέθεσα πλήρη φάκελο στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για τη γνωστή υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Θα ήθελα να πω ότι τα 44 ύποπτα άτομα έχουν καταλήξει από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος του Αυγούστου του 2021 σε 33.
Απλώς, στα 44 εμπεριέχονταν οι πρώτες και οι δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Θα ήθελα να πω ότι μετά την κατάθεση του φακέλου έρχεται η μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει η 5η υγειονομική περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών», είπε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.
Και πρόσθεσε: «Το σύστημα εμβολιασμών “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο κι ασφαλές με δικλίδες ασφαλείας. Θα ήθελα να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη. Συνεχίζεται αυτή την ώρα στην υγειονομική περιφέρεια με τις κλητεύσεις όλων εκείνων που εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας δείξει ακριβώς το ποιοι εμπλέκονται».