Αιρτον Σένα. Ο θρύλος που άφησε ανεξίτηλα τα βήματα του στην Formula1. Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την μεγάλη του απόφαση να μπει στον χορό των αγώνων για να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομα του. Συγκεκριμένα, το 1981 και σε ηλικία 21 ετών, ο νεαρός τότε Σένα, μετακόμισε από την πατρίδα του, που τόσο λάτρεψε, την Βραζιλία για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για την Αγγλία. Ο λόγος; Να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Formula Ford 1600, που κατάφερε να κατακτήσει με ιδιαίτερη ευκολία και να ανοίξει ο δρόμος για την Formula1.

H πορεία του ήταν αξιοθαύμαστη και έχουν γραφτεί πάρα πολλά για αυτόν και τα κατορθώματα του. Όμως, την Πρωτομαγία η ζωή του κόπηε σε μια στροφή. Στην καταραμένη στροφή «Ταμπουρέλο», στην διάσημη πίστα στην Ίμολα,  την Πρωτομαγιά του 1994, ο Άιρτον Σένα, ο βραζιλιάνος – θρύλος της Formula1,  λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μιλούσε, πίεζε, ήταν έτοιμος να τα αλλάξει όλα για χάρη της ασφάλειας των πιλότων, μιας και δεν άντεχε να βλέπει τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα του πιο γρήγορου αθλήματος, να συνεχίζουν να «αγνοούν» τους βασικούς κανόνες προστασίας των οδηγών, για χάρη του θεάματος.

Το «καταραμένο» πρωινό της Πρωτομαγιάς του 1994 δεν μπορεί να το σβήσει κανείς από την μνήμη του, κάθε φορά που στην Ίμολα θα παίρνουν θέση για την εκκίνηση τα 20 μονοθέσια.