Μια ελληνική λέξη επέλεξε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, για τη μετονομασία της εταιρείας του.
Πρόκειται για την ελληνική λέξη «μετά» που επέλεξε για να δείξει ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν».
Είπε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία του μετονομάζεται σε Meta, σε μια προσπάθεια να περιλάβει το όραμά της για την εικονική πραγματικότητα στο μέλλον – αυτό που ο Ζάκερμπεργκ αποκαλεί «μετασύμπαν».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook έχει περιγράψει το «μετασύμπαν» ως ένα «εικονικό περιβάλλον», στο οποίο μπορεί κανείς να μπει αντί να κοιτάει απλώς στην οθόνη.
Ο 37χρονος μεγιστάνας (με περιουσία που αποτιμάται στα 116,2 δισ. δολάρια) έχει διακηρύξει την πίστη του σε αυτόν τον νέο εικονικό κόσμο και πριν από μια εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει δέκα χιλιάδες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρώπη τα οποία θα απασχοληθούν αποκλειστικά με την ανάπτυξη του metaverse.
Δείτε την παρουσίασή του
Στα ύψη η μετοχή
Σημειώνεται ότι στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή του Facebook στην Wall Street ενισχύεται άνω του 3%.
Η νέα εταιρεία συμμετοχών Meta θα περιλαμβάνει το Facebook, τη μεγαλύτερη θυγατρική του, καθώς και εφαρμογές όπως το Instagram, το WhatsApp και την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus.
Το Facebook επένδυσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο του metaverse το 2021.
H εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τμήμα ψηφιακής πραγματικότητας της είχε αυξηθεί τόσο σημαντικά που πλέον θα κατατάσσει τα έσοδά της ξεχωριστά, χωρίζοντας τα προϊόντα της σε δύο κατηγορίες.
Η Facebook στη δίνη των ελέγχων μετά τις αποκαλύψεις Χάουγκεν
Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά από ελέγχου , καθώς η πρώην εργαζόμενη του, που έγινε πληροφοριοδότης, Φράνσις Χάουγκεν κατηγόρησε την εταιρεία ότι βαθαίνει την πόλωση και τοποθετεί, χωρίς φραγμούς, τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των χρηστών της. Πολυάριθμα ειδησεογραφικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, έλαβαν χιλιάδες έγγραφα που παρείχε στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και στο Κογκρέσο, τα οποία αποακλύπτουν την εσωτερική λειτουργία της εταιρείας.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ εξετάζει τα εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν προκειμένου να διαπιστώσει αν η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ παραβίασε συμβιβαστική συμφωνία του 2019, η οποία αφορούσε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, τα οποία κατέληξαν στην Cambridge Analytica, την εταιρεία που επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2016 προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ.
Η Facebook είχε πληρώσει τότε πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολαρίων.