Στο μέλλον τα ηλεκτρικά φορτηγά θα έχουν τον πρώτο λόγο και στις μεταφορές μεγάλων διαδρομών. Και σε αυτό το πεδίο ετοιμάζονται αρκετές εταιρίες κατασκευής φορτηγών.Μεταξύ αυτών και η Nikola, η οποία παρουσίασε το Nikola Tre. Είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγό, που μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τις διεθνείς μεταφορές πιο αθόρυβες και με μηδενικών ρύπων τεχνολογία. Μάλιστα ,το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό στην κατηγορία των βαρέων ήδη κάνει τα πρώτα του δρομολόγια. Συγκεκριμένα, η Nikola παρέδωσε το πρώτο Tre.

Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη φίρμα παρέδωσε πρόσφατα τα πρώτα πιλοτικά ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας (BEV), Nikola Tre, στην Total Transportation Services Inc. (TTSI), μια από τις εξέχουσες εταιρείες φορτηγών λιμένων της Νότιας Καλιφόρνιας.

Σαφώς, το μεγάλο του ατού είνα ιη εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτο, που σύμφωνα με το εργοστάσιο προσφέρει αυτονομία έως και 563 χλμ. (350 μίλια). Από την άλλη, η κυψελών καυσίμου (fuelcells) έκδοσή του, το Nikola Tre FCEV, αναμένεται να μπορεί να διανύσει μέχρι και 805 χλμ. (500 μίλια) μέχρι να χρειαστεί να φουλάρει ξανά με υδρογόνο.