Άθλιες συνθήκες επικρατούν σε ειδικό σχολείο της Πυλαίας, το οποίο συστεγάζεται με εργοστάσιο.
Το σχολείο συστεγάζεται με μία βιοτεχνία. Νοικιάστηκε τότε ως παλιό υφαντουργείο και θεωρήθηκε ότι η βιοχτεχνία εγκαταλείφθηκε κι έμεινε μόνο σε λειτουργία το σχολείο, τόνισε η κ. Θωμαΐς Στεφανοπούλου, μητέρα μαθητή.
«Συνέχισε ο ιδιοκτήτες να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο σχολείο. Η βιοτεχνία ήταν πάνω από το σχολείο και κάτω από το σχολείο υπάρχει αποθήκη καθαριστικών του Δήμου Θεσσαλονίκης και μπαινοβγαίνουν οχήματα και εργάτες. Η αυλή δεν είναι αυλή, είναι ένα μπαλκόνι με ψηλά κάγκελα, σαν φυλάκή», δήλωσε.
Μάλιστα, στο παρελθόν στο διπλανό σχολείο είχαν αρρωστήσει καθηγητές και μαθητές από κρούσματα τρωκτικών.
«Ξεσηκωθήκαμε, γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Το κτίριο πέρασε από επιτροπή, δεν ξέρουμε ακόμα το αποτέλεσμα. Τα κριτήρια είναι σαφή: Απαγορεύεται τα σχολεία να στεγάζονται μέσα σε βιομηχανικό κτίριο», είπε.
Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος είναι εαυισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τον αυτισμού, τόνισε πως εάν το σχολείο δεν έχει εξόδους κινδύνου, δεν υπάρχουν καγκελόπορτες και είναι επικίνδυνο, τότε μπορεί αν συμβεί το οτιδήποτε.
«Υπάρχει η δυνατότητα της πρόληψης, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι μόνο το θέμα ότι πρόκειται για παιδιά με αυτισμό, και τυπικό σχολείο να ήταν, από τη στιγμή που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας θα πρέει να γίνει κάτι», είπε.