Και όμως, όποιος έχει πολύ καλή όσφρηση είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να έχει μια πολύ καλή θέση σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο λόγος για τον Ino, που είναι υπεύθυνος στην Nissan  για τον έλεγχο του αρώματος των νέων οχημάτων. Ο συγκεκριμένος ελέγχει τα συστήματα κλιματισμού του αυτοκινήτου και πώς οι μυρωδιές του οχήματος μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Έχει το προσωνύμιο “η μύτη της Nissan” ή “meirster” και φροντίζει να διασφαλιστεί η βέλτιστη ατμόσφαιρα για τους επιβάτες στην καμπίνα ενός Nissan.

Στη συγκεκκριμένη θέση είναι εδώ και 20 χρόνια και ανήκει στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan στην Ιαπωνία. Είναι ουσιαστικά, ο εμπειρογνώμονας στο τμήμα Ποιότητας Εσωτερικού Αέρα Οχημάτων. Όπως ο ίδιος αναφέρει: “Η οσμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μια ευχάριστη εμπειρία στο αυτοκίνητο και η Nissan είναι πολύ ευαίσθητη με αυτό”, λέει. “Συνήθως, οι επιβάτες μυρίζουν το πιο κοντινό πράγμα με βάση το πού βρίσκονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε εμπειρία από όλα τα καθίσματα.”

Στόχος τους το νέο αυτοκίνητο θα εκλείει μυρωδιές που θα είναι ανεκτές στον υποψήφιο αγοραστή. Για αυτό το σκοπό, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης της πτητικής οργανικής ένωσης (VOC) στην καμπίνα ενός οχήματος, η οποία συνήθως λαμβάνει χώρα σε τρεις ημέρες, ο Ινο και η ομάδα ειδικών της όσφρησης μυρίζουν τα προσκέφαλα, τα ταμπλό, τους καθρέπτες, τα ντουλαπάκια, τα αλεξήλια, τα καθίσματα, τις οροφές, τις ποτηροθήκες, τις μοκέτες και οποιοδήποτε συστατικό με μετρήσιμο άρωμα.

Οι έλεγχοι γίνονται συνήθως μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά για να διασφαλιστεί η σωστή αξιολόγηση πριν η μύτη προσαρμοστεί στην εσωτερική μυρωδιά.

Ο Ίνο θυμάται ότι αυτό ήταν κάτι που τον ενδιέφερε από μικρό παιδί. Ενδιαφερόταν για τις μυρωδιές από την παιδική του ηλικία, αλλά κέρδισε το “πτυχίο” του στην όσφρηση  στους δρόμους της ντόπιας Chinatown μυρίζοντας τα μπαχαρικά και τα αρώματα των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του αγαπημένου σνακ, nikuman (ψωμάκια με κρέας).