Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, δεχόμενος πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι όμως η… φανέλα αρκούσε για να έρθει η νίκη σε ένα καθοριστικής σημασίας ντέρμπι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το έγραφα και πριν από τη σέντρα στο Καραϊσκάκη πως το ματς με την ΑΕΚ είναι το πιο δύσκολο της χρονιάς. Στην πράξη συνέβησαν πάνω-κάτω όσα ανέμενα, με τον Ολυμπιακό τελικά να κάνει αυτό που έχει συνηθίσει στο πρωτάθλημα και ειδικά απέναντι στην ΑΕΚ, που την κερδίζει με όλους τους τρόπους και όλα τα σενάρια.

Είναι ξεκάθαρο πως η εικόνα του Ολυμπιακού σε ένα ακόμη δύσκολο ματς δεν ήταν καλή. Όπως στη Λεωφόρο και στην Τούμπα. Και στα τρία ματς όμως ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που χρειαζόταν. Και το πήρε χωρίς να πιάσει ούτε το 30% των δεδομένων δυνατοτήτων που είχε την ώρα που και οι τρεις πάλαι ποτέ «σύμμαχοι» έπιασαν ταβάνι στην απόδοσή τους.

Και μόνο αυτό αρκεί για να καταδείξει ποια είναι η διαφορά από τους υπόλοιπους στο πρωτάθλημα, που δεν καταγράφεται πραγματικά στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που με νορμάλ σφυρίγματα θα είναι πολύ πιο πίσω στη βαθμολογία.

Όπως και να έχει όμως, 14 αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός κρατάει αγκαλιά έναν ακόμη τίτλο και οφείλει να το «κλειδώσει» για τα καλά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και να μην αφήνει τις… φανέλες να κάνουν από μόνες τους τη δουλειά ανεβάζοντας την απόδοσή του, γιατί το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Και αν στο πρωτάθλημα οι… φανέλες αρκούν, στην Ευρώπη τα δεδομένα και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στο Μπέργκαμο το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός θα περάσει μια μεγάλη δοκιμασία. Όσοι είδαν το ματς της Αταλάντα με τη Γιουβέντους χθες το βράδυ καταλαβαίνουν. Το ότι η Αταλάντα έχει πέντε σερί ματς χωρίς νίκη στην Ιταλία δεν λέει απολύτως τίποτα. Έπαιξε χθες ένα μεγάλο ματς απέναντι στη Γιουβέντους στη «μάχη» για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και απέδειξε πόσο σπουδαία ομάδα διαθέτει χάνοντας τη νίκη στο παρά ένα κυριολεκτικά.

Στο Μπέργκαμο ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί κατά πολύ καλύτερος, προσηλωμένος και προσεκτικός, να «μηδενίσει» τα λάθη, να βρει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να είναι κυνικός και αποτελεσματικός. Με λίγα λόγια, να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Μια επανάληψη της Κωνσταντινούπολης, ματς που θα «χτυπήσει» στους χώρους που δεδομένα θα δώσουν οι Ιταλοί, καθώς είναι ομάδα που επιτίθεται και πολλές φορές βγάζει μια ποδοσφαιρική αφέλεια.

Σπουδαία ομάδα η Αταλάντα, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο γκρουπ των ισχυρών στην Ιταλία, όμως δεν έχει την «φανέλα» και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποδειχτεί σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Αρκεί να μην θεωρήσουν στον Ολυμπιακό πως όπως στην Ελλάδα έτσι και στο Μπέργκαμο η… φανέλα είναι αρκετή.