Πριν από λίγο η FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου επιβεβαίωσε ότι ο Μάικλ Μάσι, που κατηγορήθηκε από τη Mercedes ότι άλλαξε προς όφελος της Red Bull την ροή στον τελευταίο αγώνα, στο Άμπου Ντάμπι – με αποτέλεσμα να στεφθεί νικήτρια η Red Bull – αποτελεί παρελθόν.

Και όλα αυτά μια ημέρα, πριν την επίσημη πρεμιέρα της Mercedes και του νέου μονοθεσίου της, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να μιλήσει για τα όσα συνέβησαν στο συγκλονιστικό γκραν πρι ο Λιουις Χάμιλτον.

Όπως αναφέρεται, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τον χειρισμό του Αυστραλού και γενικού διευθυντή αγώνων του Μάικλ Μάσι στο γρκαν πρι του Άμπου Ντάμπι, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του μέχρι πρότινος διευθυντή αγώνων, με τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, να ανακοινώνει παράλληλα μια σειρά αλλαγών για τον τρόπο διεύθυνσης και ελέγχου των αγώνων.

Να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένα εκτενές ρεπορτάζ από το BBC, σχετικά με την αμφιλεγόμενη κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος από τον Μαξ Φερστάπεν, που ενισχύεται από τις «περίεργες» συνομιλίες που είχε η ομάδα της Red Bull με τον αλυτάρχη, όντας στα όρια της χειραγώγησης!

Συγκεκριμένα, οι αποκαλύψεις του BBC που αναφέρουν, ότι, ο Μαικλ Μάσι, ο έμπειρος αλυτάρχης του αγώνα στο τελευταίο γκραν πρι είχε «ύποπτες» συνομιλίες με την πρωταθλήτρια Red Bull! Στην ουσία, ο πλέον αμφιλεγόμενος αγώνας και η «εύθραυστη» κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Red Bull στον τελευταίο γύρο, βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο και κατά πόσο «καθαρά» κέρδισε ο 24χρονος Μαξ Φερστάπεν το πρωτάθλημα την στιγμή που η Mercedes δεν έχει σταματήσει να μιλάει για κατάφορη αδικία.

Και όλα αυτά την στιγμή, που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δηλώνει ενήμερη για την ύπαρξη συνομιλιών ανάμεσα στην ομάδα της Red Bull και τον διευθυντή αγώνων της Formula1, Μάικλ Μάσι.